در راستای صیانت از سرمایه های دامی کشور:
یک میلیون و283 هزار راس دام برعلیه تب برفکی دراستان تهران واکسینه شدند
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی استان تهران گفت: یک میلیون و 283 هزار راس دام سبک و سنگین بر علیه تب برفکی از ابتدای سالجاری تاکنون در استان واکسینه شدند.
دکتر روح الله دلخواه روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع یک میلیون و 283 هزار دام، 607 هزار نوبت سر دام سنگین و 676 هزار نوبت سر دام سبک در استان تهران بر علیه تب برفکی واکسینه شدند.
وی اظهار داشت: تب برفکی یک بیماری ویروسی دارای سویههای مختلف است و با علایم دهانی و گاهی لنگش و زخم در پاها نمایان میشود، همچنین به علت شباهت آن با بیماریهایی مانند اکتیمای واگیر و طاعون نشخوارکنندگان در دامهای سبک، در برخی موارد دامداران را دچار سردرگمی کرده است.
دلخواه با بیان اینکه طی یکماه گذشته مواردی از بیماری تب برفکی در برخی از استانها مشاهده شده، ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون به منظور ایمن سازی مناسب دام ها در مقابل بیماری تب برفکی اقدامات خوبی انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در ماههای پایانی سال با افزایش کانون تب برفکی به دلیل سرمای هوا مواجه هستیم، ضروریست دامداران استان نسبت به انجام واکسیناسیون دامهای خود برعلیه این بیماری، از طریق مراکز مجاز مایه کوبی اقدام کنند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی با تاکید بر رعایت توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از بروز بیماری تب برفکی و سایر بیماریهای واگیر دامی اذعان داشت: فعال کردن حوضچههای ضد عفونی واحد دامداری، ضدعفونی جایگاه دام و وسایل نقلیه قبل از ورود و خروج به دامداری، واکسیناسیون منظم دامها مطابق با دستورالعملها و دریافت مجوز بهداشتی - قرنطینهای حمل دامها قبل از هرگونه جابهجایی از جمله این موارد است.
دلخواه تامین واکسن تب برفکی از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، همکاری دامداران صنعتی در تامین و تزریق واکسن و همکاری دامداران روستایی - عشایری با اکیپ واکسیناسیون در زمان تزریقات را ضروری عنوان کرد و افزود: در صورت مشاهده هرگونه علائم مشکوک به بیماری از مشورت با افراد متفرقه خودداری و در اسرع وقت به نزدیکترین شبکه دامپزشکی اطلاع داده شود.
وی با بیان اینکه تب برفکی از جمله بیماری حاد ویروسی و واگیردار است که در حیوانات زوج سم اهلی و وحشی دیده میشود و در صورت بروز ۱۰۰ درصد دامها را درگیر کرده و در دامهای جوان تلفات بالایی به همراه دارد، اضافه کرد: تب شدید، کاهش اشتها و کاهش تولید شیر، ریزش بزاق از دهان، زخم مخاطی بر روی زبان و محوطه دهانی، جراحت پستان و فضای بین ۲ سم از علائم این بیماری است.
نظر دهید