گوشت مرغ را قبل از مصرف نشوئید!
هرچند سطح گوشت مرغ و بوقلمون خام میتواند حامل باکتری باشند ولی تحقیقات نشان داده که شستشوی گوشت مرغ و بوقلمون داخل سینک ظرفشویی آشپزخانه نه تنها بهداشتی نیست بلکه دارای مخاطرات بهداشتی می باشد.
اگر اجرام بیماریزا با چشم غیر مسلح قابل دیدن بودند ، مشاهده می نمودید که با شستشوی گوشت مرغ و بوقلمون تنها کاری که انجام می دهید انتشار این اجرام بیماریزا بر روی بدن خود، سینک آشپزخانه ، میز آشپزخانه و هر گونه مواد غذایی اطراف(همچون سالاد و مواد غذایی خام دیگر) می باشد. این عمل شما باعث ایجاد بیماری در دیگران بخصوص کودکان ، خانمهای آبستن، افراد مسن و افراد با نقص ایمنی می شود.
بجای این کار گوشت مرغ و بوقلمون خام را از بسته بندی آن مستقیما به داخل ظرفی که برای پخت و پز استفاده می کنید منتقل کنید که در این حالت گرمای حاصل از پخت و پز تمامی باکتریهای موجود در آن را از میان خواهد برد سپس دستهای خود و هرسطحی که با قطرات پاشیده شده از این بسته بندی آلوده شده است را با آب داغ و صابون شستشو دهید.
بنابراین چهار اصل ذیل را به هنگام کار با گوشت مرغ و بوقلمون خام رعایت کنید:
شستشو:شستشوی دستها قبل از دست زدن به محصولات خام دامی
جداسازی:هرگز گوشت مرغ و قرمز و ماهی را در تماس با یکدیگر قرار ندهید
پختن:مستقیما از بسته بندی به ظرف پخت و پز با حداقل دمای 73.9 درجه سانتی گراد یا 165 درجه فارنهایت
فریز:گوشت مرغ را اگر برای طولانی مدت نگهداری می کنید می بایست در حال فریز سریع یا توربو، فریز شوند نه به آرامی
کمپیلوباکتریوزیز مهمترین بیماری با منشاء مواد غذایی می باشد که مسبب آن باکتریها می باشند، کمپیلوباکتر تقریبا در نیمی از مرغهایی که بصورت تجاری در بازار وجود دارند یافت می شود، زمانی که مرغ درگیر این باکتری برای مصرف انسانی کشتار می شود کمپیلوباکتر از روده به گوشت منتقل می شود.
تحقیقات نشان داده است زمانی که شما مرغ آلوده به کمپیلوباکتر را شستشو میدهید این باکتری تا شعاع 3 متر از محل شستشو می تواند پراکنده شود بنابراین با توجه به اینکه شستشوی مرغ قبل از پختن هیچ کمکی به پاک شدن آن از باکتریها نمی کند تنها مساله ای که توسط عمل شستشو اتفاق می افتد پراکنش باکتری به محیط و مواد غذایی اطراف خواهد بود.
پس برای جلوگیری از این مساله چه کاری می توان انجام داد:
1- مرغ و جوجه خام را مورد شستشو قرار ندهید.
2- دستهای خود را قبل از دست زدن به مواد خام دامی شستسو و سپس کاملا خشک نمایید.
3- تجهیزات آشپزخانه و سطوح کار را پس از آماده سازی مرغ و جوجه شسته و ضد عفونی کنید.
4- دستهای خود را پس از شستشوی سطوح و لوازم آشپزخانه شسته و کاملا خشک نمایید.
5- در زمان خشک نمودن دستها از حوله های یکبار مصرف توصیه شده استفاده نمایید.
نظر دهید