درراستای سیاست های آموزشی اداره کل دامپزشکی استان تهران:
کلاس آشنایی با بیماری بروسلوز و راههای پیشگیری از آن برگزار شد
در راستای سیاستهای هدفمند آموزشی اداره کل دامپزشکی استان تهران کلاس آشنایی با بیماری بروسلوز و راههای پیشگیری ازآن با حضور رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل ، کارشناسان اداره کل و ادارات شهرستانی در سالن اجتماعات برگزار شد
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان تهران:این کلاس آموزشی در تاریخ 01/05/1402 با حضوردکتررنگرز رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی،دکتر مسیان مقدم بعنوان مدرس و کارشناسان بخش بهداشت و مبارزه با بیماریهای دامی ادارات دامپزشکی استان تهران و کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان تهران در سالن اجتماعات اداره کل برگزار شد.
دکتر مسیان مقدم در این دوره با بیان اینکه این بیماری مشترک بین انسان و دام و بسیار مسری است گفت: عامل این بیماری گونههای مختلفی از باکتری های بروسلا هستند. این باکتریها، کوکوباسیلهای میلهای شکل، گرم منفی، کوچک، هوازی و غیرمتحرک هستند که فاقد پوشینه و هاگ میباشند. این باکتریها انگل داخل سلولی محسوب می شوند.تب مالت از گاو، خوک، گوسفند یا بز آلوده به انسان انتقال مییابد .تب مالت روی اعضای خونساز بدن مانند مغز استخوان، گرههای لنفاوی، کبد و طحال تأثیر میگذارد. تب مالت در دو نوع حاد و مزمن دیده میشود. دوره نهفتگی این بیماری میتواند ۵ تا ۶۰ روز باشد (چندین ماه نیز دیده شدهاست). مصرف شیر، محصولات لبنی (کره، پنیر) یا محصولات گوشتی حیوانات آلوده موجب سرایت بیماری به انسان میشود.. بهطور کلی این بیماری در میان افرادی که با حیوانات زیاد در تماس هستند (کشاورزان، دامداران، قصابان، دامپزشکان) و افرادی که به مناطق آلوده سفر میکنند شایعتر است این بیماری باعث سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دامهای مبتلا میشود کنترل و پیشگیری از این بیماری در انسان با مبارزه و کنترل این بیماری در دام میسر است لذا با توجه به اهمیت موضوع به منظور پیشگیری از تلفات و هدر رفت سرمایه و ارتقاء سطح دانش حائز اهمیت است. گفتنی است : در این دوره آموزشی ارائه تاریخچه بروسلوز در ایران و جهان ، تشخیص آن، ریسک فاکتورهای ورود حیوان آلوده، ریشه یابی بیماری، راههای انتقال آن و راههای پیشگیری از آن مورد بررسی و آموزش قرار گرفت.
نظر دهید