• 1403/06/03 - 06:09
  • تعداد بازدید : 762
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

ویژه نامه هفته دولت

هشتم شهریور یادآور شهادت شهیدان رجایی و باهنر و هفته دولت است. همه ساله برنامه های دولت، وظایف دولت مردان و ... در این هفته تبیین می شود و بعضی طرح ها به بهره برداری می رسد. پشتوانه اصلی برنامه های دولت، حمایت مردم از دولت است که توسعه و خدمت رسانی به کشور را تسهیل و نظام اسلامی را تقویت می کند

شاخصهای دولت اسلامی

دولت را می توان از نظر لغوی، حکومت، مدیریت و هدایت هوشمند جامعه انسانی دانست؛ به عبارت دیگر، مردم یک جامعه یا قوم، به این دلیل به حکومت گردن می نهند که امنیت جامع و کامل را می طلبند و آن را در وجود یک دولت برخاسته از خود، جست وجو می کنند، به همین دلیل دولت نماینده جامعه و هویت بخش آن است. و دولت هر جامعه در حقیقت شرافت آن جامعه است.

دولت در دیدگاه اسلامی دولت کریمه است، دولتی که برکرامت انسان بنا می شود. از باب خلیفه اللهی انسان از خداست، پس دولت اسلامی کریم است، چون براساس انسان کریم بنا می شود و انسان کریم همان انسان کامل است و جانشینان آن یعنی اولوالالباب؛ پس کرامت و عقل در حکومت اسلامی به هم پیوند می خورند؛ به عبارتی کرامت برای اجرا احتیاج به اولوالالباب دارد و بر همین اساس دولت کریمه بنا می شود.

دولت کریمه و کرامت انسانی

شاخص ترین صفات کارگزاران در حکومت اسلامی

آداب ملوک و منش حاکمان

تواضع رهبران و دولتمردان

دین ودولت و دولت دینی

رابطه دولت و ملت

موانع همکاری دولت و ملت و تأثیر آن بر پایداری و تداوم انقلاب اسلامی ایران

اصول حاکم بر روابط اقتصادی دولت با ملت از دیدگاه سنت

بررسی نظارت اخلاقی متقابل دولت و ملت در نظام حقوقی ایران و اسلام

دولت اسلامی در سیره پیامبر و اهل بیت علیهم السلام

نگاه امیرالمؤمنین علیه السلام به حکومت، نگاهی الهی است؛ نگاهی که با نگاه دنیا مدارانه و قدرت محورانه به حکومت تفاوت اساسی دارد. امام علی علیه السلام جهان را آفریده حضرت حق و خدا را مالک مطلق هستی می داند؛ خداوندی که خلق را به حال خود رها نساخته است، بلکه زمینه هدایت و راهیابی اش را به کمال حقیقی از طریق بعثت پیامبران فراهم نموده است و این دایت به سوی حقیقت تحقق نمی یابد، مگر اینکه لوازم تحقق این هدف در محیط زندگی و جامعه وجود داشته باشد .

از نگاه حضرت علی علیه السلام ساختار حکومت نه صرفا به دلیل نقش آن در مدیریت امور اقتصادی و اجتماعی و تامین امنیت و آبادانی و رفاه مردم، بلکه مهم تر از آن به دلیل نقش حکومت در شکل گیری رفتار و اخلاق جامعه و سرشت و سرنوشت معنوی مردم، جایگاه برجسته و مهمی پیدا می کند؛ چنان که حضرت علی علیه السلام می فرمایند: «الناس بامرائهم اشبه منهم بآبائهم؛ مردم به زمامدارانشان بیش از پدرانشان شباهت دارند.»

هدف و غایت حکومت در اندیشه علوی، اعلای کلمه حق و اعتلای همه جانبه مردمان است و این بدان معنی نیست که تامین معاش و رفاه مردم و رشد اقتصادی جامعه به فراموشی سپرده شود، بلکه در پرتو همین عنایت، به بعد مادی زندگی مردمان نیز پرداخته می شود. حکومت در این چهارچوب فکری، مردم را برای همراهی و پیروی از خود و یا تامین خواسته های حکام نمی خواهد، بلکه آنان را برای خدا می خواهد و هدف امام عادل از بسیج توده های مردم برای همراهی با حکومت، تحقق آرمانهای الهی است؛ آرمان مقدسی که محور اصلی آن اعتلای امت است.

پیامبر(ص) و استراتژی کارآمدی دولت

آیین زمامداری، در سیره حکومتی امام علی علیه السلام

بقاء و زوال دولت در اندیشه امام علی« علیه السلام »

دولت و اخلاق از منظر امام علی(ع)

فروغی از سخنان امیرالمؤمنین(ع)

آخرین دولت

دولت اسلامی در اندیشه و کلام امام خمینی(ره)

ما باید ببینیم که این ملتى که ماها را به این مقامها رسانده اند، از ما چه مى خواهند و ما باید براى آنها چه بکنیم. از ما مى خواهند که تمام این ارگانهایى که هستند، تمام این رؤسایى که هستند، از رئیس جمهور گرفته و نخست وزیر و وزرا تا وکلا و- عرض مى کنم که- وزارتخانه ها و هر چه در آنها هست، اینها مى خواهند که اینها همه در راه اسلام، که خواست ملت بود و همه کوشش شان براى اسلام بود و اسلام آنها را موفق کرد، اینها هم در همان طریق اسلامى راه بروند.

طریق اسلامى این است که مستضعفین را حمایت کنند، بیشتر توجهشان به آنها باشد.

در طول تاریخ، حمایت حکومتها از قلدرها بوده است. شما هر حکومتى را که در این 2500 سال دوران ظلمت در نظر بگیرید، هر حکومتى هر چه عادل بوده، هر چه جنت مکان بوده در نظر بگیرید، آن وقت بروید سراغ وزراى او، که از چه طایفه اى بوده اند، آنهایى که بهره برمى داشتند از این ملتهاى ضعیف، چه اشخاصى بودند، پیدا نمى کنید یک حکومتى که براى مستضعفان باشد، براى این کوچه و بازاریها باشد، براى این پابرهنه ها باشد. هر چه بودند، براى ملک دارها بودند و براى قدرت دارها و براى سرمایه دارها و براى رؤسا و خانها، و هر چه بود براى آنها بود. (صحیفه امام، ج 13، ص 196)

اصول و شاخصه های کارآمدی دولت در اندیشه سیاسی امام خمینی(ره)

حقوق متقابل دولت و ملت از دیدگاه امام خمینی(ره)

دولت اخلاقی در آرای سیاسی امام خمینی(س)

نقش دولت در توسعه از دیدگاه امام خمینی (ره)

حقوق متقابل دولت و شهروندان از دیدگاه امام خمینی

دولت اسلامی در کلام مقام معظم رهبری

- مشکلات و گره های اقتصادی، مسئله اول کشور است که باید حل شوند و حل آنها در گرو اجرای صحیح و دقیق سیاست های اقتصاد مقاومتی است.

- باید قاطعانه مانع از ادامه طرح ها یا برنامه های اقتصادی غیرهمسو با سیاست های اقتصاد مقاومتی شد.

- یکی از الزامات مهم عملی شدن سیاست های اقتصاد مقاومتی، گفتمان سازی است.

- حرکت علمی سال های اخیر کشور و پیشرفت ها در بخش های هوا فضا، نانو، هسته ای و زیست فناوری ناشی از گفتمان سازی حرکت علمی و نهضت نرم افزاری در ۱۲ سال گذشته است.

- دیوان سالاری» و «مقررات دست و پا گیر برای تولیدکنندگان و کارآفرینان» یکی از موانع اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی است.

- یکی دیگر از الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی، حمایت از شرکت های دانش بنیان است؛ طرح هایی که در داخل به وسیله شرکت های دانش بنیان قابل اجرا هستند، نباید به شرکت های خارجی داده شوند.

اولویت های نقشه راه دولت در کلام مقام معظم رهبری

شاخصهای دولت اسلامی

ماهیت و ارکان دولت اسلامی در دیدگاه حضرت آیت الله خامنه ای

بایسته های اقتصادی دولت منتظر از دیدگاه مقام معظم رهبری

نقش همدلی و همزبانی دولت و ملت در اقتصاد مقاومتی از نگاه مقام معظم رهبری

تحقق دولت اسلامی براساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی

رابطه دولت و مردم از دیدگاه مقام معظم رهبری

رهبر معظم انقلاب: مواضع انقلابی را بدون رودربایستی بیان کنید

توصیه های 15 گانه رهبر انقلاب به دولت؛ کلید رونق اقتصادی تولید است

تبیین ۷ شاخص مهم دولت مطلوب اسلامی

دیدار رئیس‌جمهور و اعضاء هیئت دولت سیزدهم با رهبر معظم انقلاب

وظیفه دولت سیزدهم در قبال شعار سال چیست؟ دولت 1400، جایگزینی می توانیم به جای نمی توانیم

شهدای دولت

به مناسبت انفجار دفتر نخست وزیری در هشتم شهریور سال 1360 و شهادت دو یار دیرین امام و انقلاب و دو اسوه علم و تقوا، شهید محمدعلی رجایی، رئیس جمهور وشهید محمدجواد باهنر ، نخست وزیر که نمونه ای از دولتمردان مردمی بودند و نیز به منظور آشنایی مردم با فعالیتها و بیان اهداف و برنامه های آینده دولت، هفته ای به نام هفته دولت نامگذاری شده است که از دوم شهریور تا هشتم شهریور می باشد.

علت نامگذاری چنین هفته ای این است که دولت شهید رجایی، نخستین دولت مکتبی بود که در آن دوره بحرانی حداکثر تلاش و کوشش خود را برای خدمت به اهداف مقدس انقلاب، صادقانه اعمال کردند تا آن جا که جان خویش را بر سر آن نهادند.

این واقعه همچون واقعه 7 تیر علی رغم خیال باطل دشمنان اسلام که معتقد بودند موجبات منزوی شدن مردم و سقوط نظام را فراهم می آورد باعث رشد و آگاهی و حضور بیشتر فعال مردم در صحنه گردید و نظام کاملا تثبیت شد.

شهید محمدعلی رجائی (رئیس جمهور)

شهید دکتر محمدجواد باهنر (نخست وزیر)

شهید دکتر مصطفی چمران (وزیر دفاع)

شهید مهندس جواد تندگویان (وزیر نفت)

شهید سرتیپ خلبان موسی نامجو (وزیر دفاع)

شهید سرتیپ خلبان جواد فکوری (وزیر دفاع)

شهید سید موسی کلانتری (وزیر راه و ترابری)

شهید حسن عباسپور (وزیر نیرو)

شهید دکتر محمود قندی (وزیر پست و تلگراف و تلفن)

شهید علی اکبر سلیمی جهرمی (دبیر کل سازمان امور اداری و استخدامی)

شهید دکتر محمدعلی فیاض بخش (رئیس سازمان بهزیستی)

نگارخانه

اهمیت خدمتگزاری به مردم

مستند آقای رئیس جمهور

قرائت حکم تنفیذ شهید رجایی توسط حاج احمد اقا خمینی(ره)

سخنرانی شهید رجایی هنگام تنفیذ حکم ریاست جمهوری

رییس جمهور دوست داشتنی (شهادت شهید رجایی)

مستند شهید باهنر

لینک های مرتبط

مسئولیت دولت در تحقق عدالت اجتماعی

ویژه نامه سالروز شهادت شهید محمدعلی رجایی و شهید دکتر محمدجواد باهنر

  • گروه خبری : اخبار اصلی,اخبار شهرستان ها,اخبار شهرستان فیروزکوه,اخبار شهرستان تهران,اخبار شهرستان اسلامشهر,اخبار شهرستان پاکدشت,اخبار شهرستان ملارد,اخبار شهرستان پیشوا,اخبار شهرستان ورامین,اخبار شهرستان رباط کریم,اخبار شهرستان دماوند,اخبار شهرستان ری,اخبار شهرستان شمیرانات,اخبار شهرستان شهریار,اخبار شهرستان قدس,اخبار شهرستان قرچک,اخبار شهرستان بهارستان,اخبار شهرستان پردیس,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 324175
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال تهران

admin ادمین پورتال تهران

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه