• 1392/12/25 - 12:00
  • تعداد بازدید : 31
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نكاتی در مورد خرید، بهداشت ونگهداری ماهی قرمز

امروزه با توجه به افزایش جمعیت، مشغله کاری، دور بودن از محیط های طبیعی، فشارهای ناشی از کار زیاد و استرس های شغلی، استقبال مردم به نگهداری اکواریوم و ماهیان زیبای آن در منازل بسیار زیاد شده است.




 




امروزه با توجه به افزایش جمعیت، مشغله كاری، دور بودن از محیط های طبیعی، فشارهای ناشی از كار زیاد و استرس های شغلی، استقبال مردم به نگهداری اكواریوم و ماهیان زیبای آن در منازل بسیار زیاد شده است.




بنابر اعتقاد روانشناسان، وجود اكواریوم و ماهیان زینتی در منازل موجب آرامش روحی افراد و شادابی بیشتر آنها می گردد.


ماهی قرمز كه پای ثابت سفره هفت سین ایرانی ها می باشد با ورود آن به خانه ها شادابی و آرامش خاصی به آن می دهد.


با توجه به اینكه نگهداری ماهیان زینتی در منازل هیچگونه مخاطره جدی برای انسان ها بوجود  نمی آورد ولی لازم است نكات بهداشتی زیر در خرید و نگهداری آن رعایت شود.


 




1- در زمان خرید، ماهی قرمز باید دارای ظاهر و تحرك مناسب و شنای متعادل باشد و علائمی مانند تا خوردگی باله ها، لكه های پنبه ای مانند و زخم یا لكه های سفید متمایل به خاكستری یا قرمز در اطراف باله ها، دهان یا سطح بدن، بیرون زدن چشم ها و ریخته شدن پولك ها مشاهده نشود.




2- مقدار آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی قرمز انگشت قد حداقل یك لیتر منظور شود.


3- با توجه به اینكه آب شهری دارای كلر بوده و برای ماهیان مسمومیت زا می باشد ضروری است آب مورد استفاده برای تعادل گازها و خروج كلر قبل از مصرف حداقل به مدت 24 ساعت در ظروفی دهان گشاد نگه داری و ذخیره شود.


4- برای كاهش استرس كه منشاء ظهور بسیاری از بیماری ها می باشد، ظرف نگهداری ماهی را در مكانی ثابت قرار دهید و از جابه جایی مداوم و یا ضربه زدن به آن خوداری كنید و در مكانی قرار دهید كه تردد كمتری صورت گیرد.



5- با توجه به اینكه ماهی، خونسرد و حساس به تغییرات سریع درجه حرارت محیط خود می باشد لازم است ظرف نگهداری ماهی دور از تابش مستقیم نور خورشید و یا در كنار رادیاتور قرار نگیرد.

6- تعویض آب ظرف حاوی ماهی قرمز هفته ای دو بار با آبی كه قبلا به مدت 24 ساعت ذخیره شده است صورت گیرد.


7- برای جلوگیری از سرایت بیماری وآلودگی آب لازم است ماهی مرده را سریعا از ظرف حاوی ماهی قرمز خارج نمایید.


8- برای تغذیه ماهیان باید از غذای مخصوص آن استفاده نمایید و این غذا باید در ظروف دربسته و در جای خنك، خشك و تاریك نگهداری شود و توجه به تاریخ مصرف آن ضروری است.


9- دو بار در روز و در زمان مشخص به ماهیان غذا داده شود. غذا دادن بیش از حد موجب انباشته شدن مواد آلی و دفعی و در نتیجه مسمومیت ماهی می شود.


10- توصیه می شود بعد از هر بار دست زدن به ماهیان، شست و شوی دست ها با آب صابون را در برنامه خود قرار دهید.


11- ماهیان بیمار را به مدت 20 دقیقه ( بستگی به تحمل ماهی از 5 تا 30 دقیقه ) در آب یك لیتری كه یك قاشق نمك به آن اضافه شده ( 5 گرم در یك لیتر آب) نگه داری نمایید.


12- در پایان ایام عید ماهیان را در استخرهایی كه توسط شهرداری تعیین می شود رها سازی نموده و از رها سازی آن در رودخانه ها و یا منابع آبی جدا خوداری گردد


  • گروه خبری :
  • کد خبر : 145811
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه