• 1393/12/18 - 12:00
  • تعداد بازدید : 44
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ماهی قرمز ناقل بیماریهای سالمونلا و سل پوستی به انسان است

 
مسوول اداره مبارزه با بیماریهای طیور، آبزیان و زنبور عسل اداره کل دامپزشکی استان زنجان گفت: ماهی قرمز و لاک پشت ناقل بیماریهای سالمونلا و سل پوستی به انسان هستند.

مجید اسکندرپور روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با وجود اینکه ماهی قرمز ناقل بیماریهای سالمونلا و سل پوستی به انسان است، تاکنون در کشور گزارشی مبنی بر سرایت بیماری از طریق ماهی قرمز به انسان مشاهده و گزارش نشده است.



وی یادآورشد: باکتری سالمونلا فقط در آبهای آلوده ی فاضلابها و حاوی ضایعات گوشتی وجود دارد که در این صورت می تواند باعث بروز بیماری در ماهی شود که خوشبختانه هم اکنون بیشتر از آبهای شهری استفاده می شود.



مسوول اداره مبارزه با بیماریهای طیور، آبزیان و زنبورعسل اداره کل دامپزشکی استان زنجان گفت: عامل دوم در انتقال باکتری سالمونلا غذای ماهی است که در صورت استفاده از ضایعات گوشتی آلوده امکان انتقال آن وجود دارد و ماهی قرمز نیز به علت نوع تغذیه خود اصلا از این نوع غذا استفاده نمی کند.



اسکندرپور تاکید کرد: اگر ماهی قرمز ناقل سل پوستی باشد علایمی چون لاغری، بی اشتهایی، ریزش فلسها، زخم روی بدن، پوسیدگی باله ها، بیرون زدگی چشمها و بر آمدگی شکم دراین آبزی مشاهده می شود.



وی با تاکید بر اینکه با وجود این علایم نیز باید بررسیهای آزمایشگاهی صورت گرفته تا بروز بیماری سل ثابت شود، خاطرنشان کرد: هر ماهی قرمزی که این علایم را نداشته باشد نمی تواند بیمار و ناقل باشد.



اسکندرپور ادامه داد: این بیماری حتی در صورت بروز، فقط هنگام تماس ماهی آلوده با پوست زخم شده دست به هنگام جابجایی ماهی، به انسان منتقل می شود و برای پیشگیری باید از دستکش استفاده کرد و پس از هر بار تماس با ماهی یا آب ماهی، دستها را با آب و صابون شست.



مسوول اداره مبارزه با بیماریهای طیور، آبزیان و زنبورعسل اداره کل دامپزشکی استان زنجان گفت: به راحتی بارعایت برخی نکات در حمل و نقل ماهی قرمز، عرضه آن و رعایت بهداشت می توان پیشگیریهای لازم در این مورد را انجام داد.



اسکندرپور یادآورشد: امید است با ساماندهی مراکز عرضه ماهی قرمز توسط شهرداریها، عرضه آن درسطح استان زنجان به صورت بهداشتی انجام شود.



وی تاکید کرد: همشهریان درتماس با ماهی حتما از دستکش استفاده کنند و بعداز دستکاری آن دستها را با آب وصابون شسته و برای ضد عفونی ظرف نگهداری ماهی آن را با نمک طعام سه درصد به صورت دوره ای شست و شو دهند.



مسوول اداره مبارزه با بیماریهای طیور، آبزیان و زنبور عسل اداره کل دامپزشکی استان زنجان گفت: شهروندان در صورت داشتن قصد خرید ماهی قرمز آن را از فروشگاه های آکواریومی دارای مجوز و پروانه معتبر از شبکه بهداشت خریداری کنند.



اسکندرپور اظهارکرد: برای جلوگیری از آلودگی ماهیان آزاد، از رهاسازی ماهی قرمز در رودخانه ها باید پرهیز کرده و فقط درمکانهایی که شهرداری ها اعلام می کنند، اقدام به رهاسازی آنها کرد.


منبع: ایرنا
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 146088
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه