راهنمای کامل پخت ایمن مرغ و جوجه
توصیه اکید بر این است که در صورتی که قرار است مرغ یا جوجه بصورت کامل مورد پخت قرار گیرد حداقل دمای داخلی آن که می بایست توسط دماسنج مواد غذایی اندازه گیری می شود می بایست به 165 درجه فارنهایت یا 73.9 درجه سانتیگراد برسد .
ناحیه هایی از بدن مرغ یا جوجه که این اندازه گیری می بایست صورت گیرد داخلی ترین قسمت بال و ران و همچنین ضخیم ترین قسمت گوشت سینه می باشد، بنا به دلایل و یا سلیقه شخصی ممکن است مصرف کننده پخت و پز با دمای بالاتری را انتخاب نماید به منظور تخمین مدت زمان لازم برای پخت و پز از جدول ذیل استفاده نمائید:
زمان تقریبی پخت مرغ و جوجه | ||||
نوع مرغ یا جوجه | وزن | بریان(350 °F /176.7 °C) | آب پز | کباب |
جوجه کامل• | 1.3 تا 1.8 کیلو | یک ساعت و ربع تا یک و نیم | 60 تا 75 دقیقه | 60 تا 75 دقیقه•• |
مرغ بریانی کامل• | 2.26 تا 3.1 کیلو | دو ساعت تا دو ساعت و ربع | 1.45 تا 2 ساعت | 18 تا 25 دقیقه•• برای هر 430 گرم |
خروس کامل• | 1.8 تا 3.6 کیلو | دو ساعت تا سه ساعت | مناسب نیست | 15 تا 20 دقیقه•• برای هر 430 گرم |
تکه های سینه با استخوان | 170 تا 226 گرم | 30تا 40 دقیقه | 35 تا 45 دقیقه | 10 تا 15 دقیقه هر طرف |
تکه های سینه بدون استخوان | 113 گرم | 20 تا 30 دقیقه | 25 تا 30 دقیقه | 6 تا 8 دقیقه هر طرف |
پائین ران | 113 تا 226 گرم | 40 تا 50 دقیقه | 40 تا 50 دقیقه | 10 تا 15 دقیقه هر طرف |
بالای ران | 113 گرم | 35 تا 45 دقیقه | 40 تا 50 دقیقه | 8 تا 12 دقیقه هر طرف |
بال و بازو | 56 تا 85 گرم | 30 تا 40 دقیقه | 35 تا 45 دقیقه | 8 تا 12 دقیقه هر طرف |
• این ارقام برای شکم خالی می باشد در صورتی که بصورت شکم پر استفاده میکنید 15 تا 30 دقیقه به اعداد اضافه کنید.
•• روش غیر مستقیم با استفاده از گریل
پخت و پز در دستگاه میکرو ویو :
1- قدرت میکرو ویو در رده متوسط – بالا (70 درصد قدرت) ، جوجه کامل ، 9 تا 10 دقیقه برای هر 453 گرم – قطعات با استخوان 8 تا 9 دقیقه برای هر 453 گرم – تکه های سینه بدون استخوان 6 تا 8 دقیقه برای هر 453 گرم.
2- جوجه کامل را در کیسه میکرو ویو یا در ظرف درب دار قابل استفاده در میکرو ویو قرار دهید.
3- جوجه شکم پر را هرگز در میکرو ویو قرار ندهید بدلیل اینکه غذاها در میکرو ویو بسیار سریع پخته می شوند بنابراین محتویات شکم پر زمان کافی را برای رسیدن به حداقل دمای مورد نیاز که باکتریهای بیماریزا را از میان می برد نخواهند داشت.
4- زمانی که قطعات را داخل میکرو ویو قرار می دهید قطعات ضخیم را در قسمت بیرونی ظرف یا بشقاب بچینید و قطعات نازک و استخوانی را در قسمت داخلی بشقاب و رو به مرکز
5- تکه های سینه بدون استخوان را در ظرفی حاوی یک چهارم لیوان آب که توسط پلاستیک پوشانده شده است در میکرو ویو قرار دهید.
6- زمان انتظار برای جوجه با استخوان 10 دقیقه و برای سینه بدون استخوان 5 دقیقه است
نظر دهید