• 1393/12/18 - 12:00
  • تعداد بازدید : 44
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توصیه های بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان تهران در خصوص نحوه تهیه ونگهداری ماهی قرمز























 






با توجه به نزدیک شدن حلول سال جدید و عرضه و خرید ماهی قرمز از سوی فروشندگان و خانواده های عزیز جهت سفره  هفت سین ، ضمن تبریک پیشاپیش این عید فرخنده نکات زیر جهت رعایت بهداشت فردی و امکان ادامه  حیات این جانداران زیبا به اطلاع همشهریان می رسد :






1- متقاضیان عرضه و فروش جهت انتقال و حمل ونقل بین شهری  ماهیان نوروزی در مقادیر بالا می بایست گواهی حمل بهداشتی قرنطینه ای لازم را از ادارات دامپزشکی مبداء تهیه نمائید . لذا تاکید می شود مردم از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی ها را به صورت متراکم ودرشرایط نامناسب بهداشتی وزیستی نگهداری می کنند خودداری نمایند.




2- تهیه ماهی قرمز از مراکزی که دارای مکان های مسقف و  لوازم شستشو و ضد عفونی می باشند ضمن حفظ بهداشت فردی ، شرایط تداوم عمر آنها را فراهم می کند .


3- اگر می خواهید ماهی قرمز را به مدت طولانی در خانه و یا در کنار سفره  هفت سین نگهداری کنید برای هر ماهی انگشت قد یک لیتر آب در نظر بگیرید .


4- از ظروف دهان گشاد برای نگهداری ماهی استفاده نمایید . ( فضای مورد نیاز برای هر ماهی دو برابر حجم آب می باشد ).


5- آب ماهی ها را تماماً عوض نکنید و در هر بار تعویض آب تنها 4/1 کل آب را تعویض نمایید . (تعویض آب درهفته 2-1 بارکافی است)


6- اگر از آب شرب شهری استفاده می کنید باید جهت کلر زدایی ، آب  مورد استفاده را چند ساعت در هوای آزاد قرار دهید تا کلر موجود در آب از بین برود . سپس این آب کلرزدایی شده را به آب ماهی ها اضافه نمایید .


7- مناسب ترین PH آب برای نگهداری ماهی ها 5/7-8/6 و  مطلوبترین دمای آب 25-20 درجه سانتیگراد می باشد لذا نگهداری آنها دریخچال ومحیطهای سرد کاملا اشتباه می باشد.


8- جهت تغذیه ماهی ها از غذاهای آماده ای که در فروشگاه  های عرضه ماهی زینتی وجود دارد استفاده کنید.


9 - غذاهای ماهیان زینتی را با رعایت تاریخ مصرف در جاهای خشک، خنک و تاریک و در ظروف کاملاً در بسته نگهداری نمایید .


10- از خرید ماهی  های مریض ، بی حال و دارای لکه های سفید روی پوست بدن و    باله ها خودداری نمایید . در صورت مریض شدن ماهی  و بروز تلفات هر چه سریعتر آنها را از بقیه  ماهی ها جدا کنید .


11- کودکان را از دست زدن و بازی کردن با ماهی باز دارید  زیرا ممکن است عوامل بیماریزای احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل نمایند .


12- اگر سابقه ی بیماری پوستی و یا آلرژی دارید برای دست زدن به ماهی ها و ظروف نگهداری آنها از دستکش استفاده کنید .


13- برای ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی از نمک طعام بمیزان 30 گرم نمک (6قاشق غذاخوری دریک لیترآب به مدت 10 دقیقه) ویا پرمنگنات پتاسیم ، پرکلرین و بتادین می توان استفاده کرد


14- برای جلو گیری ازمخاطرات بهداشتی ،از رها سازی ماهیان در منابع آبی طبیعی خودداری نمایید. برای این کار به مکان های مشخص شده از سوی شهرداری مراجعه نمائید .


15- آب تعویضی ماهی ها را مستقیما در چاه یا فاضلاب تخلیه کنید و از ریختن آن در معابر عمومی و یا باغچه خودداری کنید .


16- از اضافه کردن ماهی جدید پیش از حصول اطمینان از سلامتی آن در کنار سایر ماهی ها خودداری نمایید .


17- با رعایت نکات بهداشتی در نگهداری ماهی ها ضمن تداوم عمر آنان ، فرزندانمان را با حق حیات جانداران و نحوه  رفتار صحیح با آنها آشنا کنیم .


18- اگر ماهی قرمز بطورناگهانی از تاریکی به نور یا برعکس وارد شود دچارشوک خواهد شد، لذا روشنی وتاریکی بایستی تدریجی باشد.


19- سرو صداهای ناگهانی وضربات و تکانهای زیاد ویا تلنگر زدن به ظرف آکواریوم ماهیها را دچار سکته نماید وآنها را ازبین میبرد.


20- بدن ماهی ها قرمز به نور آفتاب حساس است لذا با آفتابی که از پشت پنجره می تابد ممکن است بدن ماهی اسیب دیده وبسوزد.


 






 









  • گروه خبری :
  • کد خبر : 144234
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه