• 1393/09/08 - 12:00
  • تعداد بازدید : 42
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

بزرگی خوش خیم پروستات چه علایمی دارد؟



متخصصان ارولوژی به تمام آقایان توصیه می‌کنند که بعد از 50 سالگی، حداقل یک‌بار آزمایش مربوط به بزرگی خوش‌خیم پروستات را بدهند تا متوجه بشوند که آیا به این مشکل مبتلا شده‌اند یا نه؟ افراد مبتلا، باید زیر نظر پزشک باشند تا علائم بیماری آن‌ها تحت کنترل قرار بگیرد و درمان به‌موقع برایشان تجویز شود.



دکتر محمدرضا صفری‌نژاد، جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری درباره علائم ابتلا به بزرگی خوش‌خیم پروستات می‌گوید:‌ «افراد مبتلا به بزرگی خوش‌خیم پروستات ممکن است به دو گروه از علائم تحریکی یا انسدادی، مبتلا شوند. علائم تحریکی، بیشتر سوزش و تکرر ادرار را در برمی‌گیرند و علائم انسدادی هم بیشتر شامل باریک شدن جریان ادرار، قطره‌قطره شدن ادرار، طولانی شدن مدت‌زمان تخلیه ادرار یا حتی ایجاد تأخیر در شروع ادرار کردن، می‌شوند».



استاد دانشگاه علوم پزشکی ارتش در پاسخ به چرایی تأخیر در شروع و طولانی شدن زمان تخلیه ادرار هم گفت: «بزرگی خوش‌خیم پروستات،‌ باعث ایجاد انسداد در مسیر جریان ادرار می‌شود. ازاین‌رو، فرد مبتلابه مدت‌زمان بیشتری برای غلبه بر این انسداد و شروع و پایان جریان ادرار خود نیاز دارد؛ درحالی‌که یک فرد معمولی، عمل تخلیه ادرار را در کمتر از 5 ثانیه شروع و در کمتر از 2 دقیقه هم به پایان می‌رساند».

رییس انجمن علمی سلامت خانواده ایران خاطرنشان کرد که وجود انسداد درراه ادرار افراد مبتلابه این بیماری، باعث می‌شود که جریان ادرار حتی پس از شروع آن‌هم به فشار و حجم قبل نباشد و بیمار، مجبور شود مدت‌زمان بیشتری را برای تخلیه کامل مثانه خود، در نظر بگیرد. وی با تأکید بر اهمیت دادن به علائم ابتلا به بزرگی خوش‌خیم پروستات، می‌افزاید: «از دست دادن کلیه‌ها و بالا رفتن سطح اوره خون، می‌تواند از مهم‌ترین عوارض بی‌توجهی به علائم این بیماری و پشت گوش انداختن درمان به‌موقع آن باشد. درواقع، باقی ماندن ادرار در مثانه، باعث پس رفتن آن به سمت کلیه‌ها و ازکارافتادن آن‌ها به‌مرورزمان می‌شود».





  • گروه خبری :
  • کد خبر : 145694
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه