• 1393/08/21 - 12:00
  • تعداد بازدید : 42
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

باورهای رایج اما غلط درباره میگرن





با وجود شیوع بالای
میگرن، همچنان باورهای غلطی درباره آن وجود دارد. خیلی وقت ها میگرن با انواع دیگر سردرد اشتباه گرفته می شود. در حالی که دیگر زمان آن رسیده همه ما بدانیم میگرن یک سردرد معمولی نیست، بلکه سردردی شدید است که به صورت حمله ای اتفاق افتاده و با علائم متعددی از جمله تهوع، استفراغ، حساسیت به نور و خستگی شدید همراه است. نه هر سردردی، بلکه سردردهای شدید را می توان گاهی میگرن تلقی کرد.



در اینجا می خواهیم برخی باورهای غلط میگرنی را با شما در میان بگذاریم.



1- فقط خانم ها به میگرن مبتلا می شوند؟!

خیر، هم مردان و هم زنان می توانند به میگرن مبتلا شوند. اگرچه در بین این افراد معمولا 75 درصد از مبتلایان را خانم ها تشکیل می دهند. به عبارتی می تواند گفت شیوع میگرن در خانم ها 2.5 برابر آقایان است. این در حالی است که هنوز هیچ عاملی برای این تفاوت در دو جنس پیدا نشده است.



2- میگرن هرگز چند روز طول نمی کشد و هیچ کس هر روز میگرن را تجربه نمی کند.

میگرن ها معمولا 4 تا 72 ساعت طول می کشند، اما می توانند طولانی تر نیز باشند. سردردهای میگرنی گاه برای چند روز، چند هفته و حتی چند ماه باقی می مانند. فراموش نکنید در مواردی که حمله میگرنی برای بیش از 72 ساعت طول بکشد، مراجعه به پزشک ضروری خواهد بود. متاسفانه خیلی از افراد میگرن را هر روز تجربه می کنند. به این وضعیت میگرن مزمن می گویند. یعنی شرایطی که فرد در طول یک ماه، 15 روز و یا بیشتر به میگرن مبتلا باشد.



3- میگرن فقط یک بیماری آزاردهنده است و سلامتی را تهدید نمی کند.

اگرچه خود
میگرن یک بیماری تهدید کننده زندگی نیست، ولی ترکیب میگرن و عوامل خطر همراه آن می تواند خطرناک باشد. بررسی ها، ارتباط بین میگرن با سکته و سایر بیماری های قلبی عروقی را تایید کرده اند. البته شواهد بسیاری برای ارتباط بین میگرن و خودکشی نیز وجود دارد که این موضوع گسترده تر از آن است که در این مطلب بگنجد.



4- هر پزشکی می تواند میگرن را تشخیص دهد و درمان کند.

هرگز نگذارید شیوع بالای این بیماری و دهان به دهان چرخیدن اسم آن، بیماری را بی اهمیت کند. همانطور که هر سردردی میگرن تلقی نمی شود، هر پزشکی هم قدرت تشخیص و درمان میگرن را ندارد. پزشکان متخصص مغز و اعصاب بایستی این بیماری را درمان کنند. بد نیست بدانید همه متخصصین مغز و اعصاب هم متخصص میگرن نیستند و همه متخصصین میگرن هم متخصصین مغز و اعصاب نیستند. پس برای درمان هرچه سریع تر و موثرتر، در انتخاب پزشک معالج خود دقت کامل را داشته باشید.



5- فقط بالغین به میگرن دچار می شوند.

افراد در هر سنی می توانند حملات میگرن را تجربه کنند. برخی بیماران مبتلا به میگرن، بچه های کوچک و کم سن و سال اند. حتی آنقدر کوچک که نمی توانند مشکل خود را به زبان بیاورند.

در این کودکان، معمولا تشخیص میگرن بر اساس گرفتن اطلاعاتی نظیر سابقه ابتلای خانوادگی و توجه به رفتارهای کودک و تست های تشخیصی انجام می شود.



6- الکل، کافئین و کاکائو شروع کننده های اصلی میگرن اند.

برخی مواد غذایی و نوشیدنی ها می توانند شروع کننده میگرن باشند، اما این عامل شروع کننده در همه افراد یک چیز نیست. در بیشتر افراد، عوامل آغازکننده میگرن حمله ای همچنان ناشناخته باقی مانده اند. الکل، نوشیدنی های کافئین دار و شکلات ها شایع ترین مواد غذایی در شروع میگرن اند، اما از دیگر متهمان می توان به موز، پنیر، گوشت قرمز و برخی شیرین کننده های مصنوعی اشاره کرد.

به هر حال تاثیرپذیری هر فردی نسبت به غذاهای مختلف، متفاوت است و نمی توان یک غذای خاص را به عنوان علت اصلی میگرن در تمام افراد در نظر گرفت.



7- مبتلایان به میگرن افرادی خاص، تیزهوش، عصبانی و تحریک پذیر و خلاصه افرادی با شخصیت میگرنی هستند.


در یک دوره ای از زمان اعتقاد بر آن بود که افراد مبتلا به میگرن، دارای ویژگی های شخصیتی و خلق و خوی خاصی هستند، ویژگی هایی نظیر تحریک پذیری، احساس استرس و ناامنی، کمال گرایی و وجدان درد ویژگی هایی بود که به مجموع آنها شخصیت میگرنی می گفتند. اما در حال حاضر مطالعات و بررسی های انجام شده هیچ شخصیت خاص و ویژه ای را به مبتلایان به میگرن نسبت نداده و وجود هر گونه ارتباط را زیر سوال می برد.



8- میگرن هیچ درمانی ندارد و فقط باید با آن مدارا کرد.

این کاملا یک باور غلط است. اگرچه در حال حاضر درمان واقعی برای میگرن وجود ندارد، اما ما محکوم به زندگی کردن با آن نیستیم. با کمک یک پزشک حاذق قادر خواهیم بود، عوامل اصلی و شروع کننده حملات میگرن را در خود بشناسیم و با مدیریت، این عوامل را کنترل کنیم.



  • گروه خبری :
  • کد خبر : 146012
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه