اطلاعیه بهداشتی درخصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF)
دامداران ، کارگران دامداریها، ذابحین و کارگران کشتارگاه ها ، قصابها وکلیه افراد مرتبط با دام:
باتوجه به شروع فصل گرما و فصل تکثیر و فعالیت کنه ها و احتمال بروز و شیوع بیماری تبهای خونریزی دهنده ، رعایت نکات و اقدامات بهداشتی ذیل جهت پیشگیری از بروز بیماری ، ضروری می باشد:
1-خودداری از هرگونه نقل و انتقال و خرید و فروش دام های مشکوک و غیر بومی و بدون مجوز دامپزشکی به ویژه در مناطقی که سابقه بروز بیماری دارد.
2- رعایت موارد ایمنی و بهداشتی هنگام کار با دام از قبیل استفاده از دستکش ، ماسک ، چکمه و لباس مناسب.
3- اجتناب از کشتار غیرمجاز دام.
4- از جدا سازی و له کردن کنه های موجود روی بدن دامها خودداری نمایید.
5- از خوردن وآشامیدن و سیگار کشیدن در هنگام کار خودداری نمایید.
6- بعد از انجام کار روزانه ، دست ها ، وسایل و البسه کار را شستشو و ضد عفونی نمایید.
7- تماس انسان با خون و بافت های آلوده دام می تواند برای انسان بیماری زا باشد.
8- سعی شود هنگام خرد کردن گوشت یا آلایش خوراکی از دستکش استفاده کنید.
9- عدم استفاده از گوشت های فاقد مهر دامپزشکی.
10- از تماس با خون و ترشحات دام کشتار شده پرهیز نمایید.
11- در کشتارگاه های دام در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و یا بروز علایم بیماری شامل تب بالا ، دردهای عضلانی و سر درد ، پرخونی مخاط چشم و خونریزی عمومی در بدن سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایید.
12- درصورت استفاده از گوشت دام قربانی در مراسم و اعیاد ، پیش از مصرف به مدت حداقل 24 ساعت در یخچال ( صفر تا چهار درجه) نگهداری شود.
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان تهران
تلفن گویا 1512
روابط عمومی: 44787531
تلفن گویا 1512
روابط عمومی: 44787531
نظر دهید