رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی تهران :
بیش از 350 هزار نوبت سردام تست سل در سال 1403 انجام شد

یه گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان تهران ، دکتر حمید رضا رنگرز با بیان اینکه سل یک بیماری عفونی و قابل انتقال بین انسان و حیوان است گفت: گاو و بز نسبت به دیگر حیوانات به این بیماری حساسترند وگوسفند نسبتا به این بیماری مقاوم است . آلودگی در حیوانات معمولا از طریق تنفس و گاهی خوراکی ایجاد می شود این بیماری علاوه بر خسارات اقتصادی به صنعت دامپروری ، تهدیدی برای بهداشت عمومی می باشد.
وی در ادامه توضیح داد: آلودگی در حیوانات معمولا از طریق تنفسی و گاهی اوقات خوراکی ایجاد می شود و باکتری از طریق خلط ، مدفوع ، شیر ، ادرار و ترشحات رحمی به محیط دفع می شود و راه اصلی انتقال سل به انسان مصرف شیر و سایر محصولات لبنی غیر پاستور ریزه و یا گوشت آلوده که بخوبی پخته نشده می باشد. انتقال مستقیم از طریق حیوانات آلوده یا محصولات حیوانی به انسان و نیز انسان به انسان گزارش شده است.
دکتر رنگرز در ادامه با تاکید بر رعایت اصول قرنطینه ای و بهداشتی توسط دامداران گفت: ورود گاو آلوده به گله ، تماس با حیات وحش که به فارم راه پیدا کرده، وسایل نگهداری ، شیر و دیگر فرآورده های آلوده و مواد خوراکی آلوده راه های مهم ورود سل گاوی به گاوداری ها هستند و عدم مصرف شیر و فرآورده های لبنی غیر پاستور ریزه ،پوشش تست سل گاوهای دامداری و جدا سازی حیوانات آلوده شناسایی شده در تست از سایر حیوانات و کشتار آنها برابر دستورالعملهای سازمان دامپزشکی، مبارزه با جوندگان به عنوان یکی از مخزنهای مهم بیماری،ضد عفونی مناطق آلوده ، ازبین بردن رطوبت بستر و آفتاب گیر بودن گاوداری ،کاهش تراکم گاوداری و تست کارگران و کارکنان گاوداری ازراههای اصلی پیشگیری و کنترل بیماری سل است.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی استان تهران در پایان ضمن خاطر نشان کردن تداوم نظارتهای بهداشتی دامپزشکی در راستای صیانت از بهداشت عمومی توضیح داد: در راستای پیشگیری و کنترل بیماری سل، در سال 1403 تعداد357967 نوبت سر تست سل در گاوداریهای استان انجام شده است.
نظر دهید