توصیه های بهداشتی دامپزشکی استان تهران در ایام نوروز

۱ – گوشت مرغ تازه باید دارای رنگ سفید مایل به زرد کم رنگ(کهربایی)، قوام طبیعی و عاری از هر گونه بوی نامطبوع باشد.
2- از خرید مرغ زنده و یا گوشت مرغ فاقد بسته بندی مورد تأئید دامپزشکی، خودداری فرمائید.
3- عمر ماندگاری مرغ تازه در دمای یخچال ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد به مدت ۳ روز و بصورت منجمد در فریزر دمای ۱۸- درجه سانتیگراد به مدت ۱ سال می باشد.
4- مرغ منجمد آماده طبخ باید فاقد هر گونه آثار سوختگی ناشی از انجماد ( لکه های سفید گچی تا خاکسری) و علایم کپک زدگی باشد.
5- ازخرید و مصرف گوشت های دام کشتار شده در خارج از کشتارگاه و فاقد مهر و لیبل دامپزشکی خودداری نمایید.
6- عرضه گوشت چرخ کرده از قبل آماده شده ممنوع است و صرفا باید گوشت در حضور مشتری چرخ گردد.
7- گوشت قرمز تازه باید دارای رنگ، قوام، رطوبت طبیعی و عاری از هر گونه خون مردگی، تغییر رنگ و چروکیدگی باشد گوشت های منجمد وارداتی مجاز باید در لفاف های سالم نایلونی و با برچسب نظارت دامپزشکی، مهر ذبح شرعی و مشخصات شرکت سفارش دهنده به همراه تاریخ تولید و انقضا عرضه شوند.
8- فرآورده های خام دامی تازه و منجمد بسته بندی شده باید دارای کد بهداشتی کارگاه به همراه تاریخ تولید و انقضا باشند عمر ماندگاری گوشت گوسفندی تازه در دمای یخچال ۳ روز و بصورت منجمد در دمای فریزر ۹ ماه می باشد عمر ماندگاری گوشت گاو و گوساله تازه در دمای یخچال ۵ روز و بصورت منجمد وارداتی در دمای فریزر 18 ماه می باشد.
9- میگوی سالم و تازه باید دارای سطح پوست با رنگ صورتی با رگه های سفید و مرطوب، درخشنده و عاری از هر گونه بوی نامطبوع باشد.
10- ماهی سالم باید دارای ظاهری درخشنده، شفاف و عاری از مواد لزج، چشم های درخشان، شفاف، روشن و برجسته، آبشش های با رنگ صورتی یا قرمز و عضلات مقاوم در برابر فشار انگشت دست باشد.
11- تخم مرغ سالم و تازه باید دارای پوسته سالم و بدون شکستگی به همراه سفیده ابری و زرده کروی در مرکز تخم مرغ باشد و مخلوط شدن زرده و سفیده تخم مرغ از علائم فساد تخم مرغ است پوسته تخم مرغ تازه بعد از پختن به راحتی جدا نمی شود و در مراکز عرضه باید تخم مرغ به همراه تاریخ تولید و انقضا در یخچال با دمای ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد نگهداری و عرضه شود
12- شیر تازه و سالم باید دارای رنگ سفید صدفی و یا خامه ای و گاهی متمایل به زرد کم رنگ بوده و هر گونه تغییر رنگ به همراه بو و مزه غیر طبیعی نشانه فساد شیر می باشد.
13- مصرف شیر، پنیر، خامه، بستنی، سرشیر، کره و … صرفا بصورت پاستوریزه توصیه می شود .
14- در هنگام خرید این فرآورده ها به تاریخ تولید و انقضای محصول و کد بهداشتی دامپزشکی که بر روی لیبل و برچسب آنها درج شده دقت کافی داشته و از خرید فرآورده هایی که رنگ و بوی غیر طبیعی و غیر متعارف دارند پرهیز شود.
نظر دهید