• 1398/12/21 - 20:26
  • تعداد بازدید : 2844
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

پرسش و پاسخ های متداول درموردکروناویروس جدید(کوید-19)بر اساس آخرین اطلاعات سایت سازمان جهانی بهداشت(WHO)

پرسش و پاسخ های متداول در مورد کروناویروس جدید (کوید-19) بر اساس آخرین اطلاعات سایت سازمان جهانی بهداشت(WHO)

سوال 1: جهت محافظت خود و جلوگیری از پخش عفونت چه باید کرد؟

الف- اقدامات محافظتی عمومی:

با مراجعه به سایت سازمان جهانی بهداشت و یا سایت های مربوط به کشور و محل خودتان از آخرین اطلاعات طغیان کوید-19 آگاهی یابید. طغیان‌های کوید-19 هنوز افراد زیادی را در چین و در سایر نقاط جهان تحت تاثیر قرار می دهد. بیشتر افراد آلوده بیماری خفیفی را تجربه کرده و بهبود می یابند؛ اما برای بقیه می‌تواند شدیدتر باشد.

با انجام این اقدامات از خود و دیگران محافظت نمایید:

1- دستهای خود را مرتب و با دقت با یک ماده با پایه الکلی تمیز کرده یا با آب و صابون بشویید؛ چراکه این کار ویروس‌های احتمالی روی دست های شما را می کشد.

2- از افرادی که سرفه یا عطسه دارند حداقل فاصله یک متر را حفظ کنید؛ چرا که این افراد هنگام سرفه و عطسه قطرات ریزی را از دهان و بینی خود به بیرون پرتاب می کنند که ممکن است حاوی ویروس بوده که اگر خیلی به افراد نزدیک باشید ممکن است همراه تنفس این قطرات حاوی ویروس را وارد بدن خود کنید.

3- از تماس دست با چشم، دهان و بینی پرهیز کنید؛ چرا که دست‌ها معمولاً در تماس با سطوح بوده و می توانند ویروس‌ها را به خود گرفته و آلوده شده و هنگام تماس ویروس‌ها از دست به چشم و بینی و دهان انتقال می‌یابند.

۴- از آداب تنفسی بهداشتی خود و اطرافیان اطمینان حاصل فرمایید؛ یعنی دهان و بینی خود را در هنگام عطسه و سرفه با بازوی خمیده (آستین) یا دستمال یکبار مصرف بپوشانید و سپس بلافاصله دستمال را در سطل زباله بیندازید؛ چرا که ریزقطرات تنفسی ویروس را پخش می‌کنند. با رعایت این آداب بهداشتی مربوط به تنفس، اطرافیان خود را از ویروس‌های سرماخوردگی، آنفلوانزا و کوید-19 محافظت کنید.

۵ - درصورت احساس ناخوشی در منزل بمانید، اگر تب، سرفه و تنگی نفس دارید بلافاصله به دنبال مراقبت‌های بهداشتی بوده و به توصیه‌های مسئولان بهداشتی کشور و منطقه خود عمل نمایید؛ چرا که این مسئولین به اکثر اطلاعات جدید و وضعیت منطقه شما دسترسی و آگاهی دارند و درصدد تأمین امکانات سلامت برای شما برخواهند آمد. ماندن در منزل ضمن محافظت خودتان، از پخش ویروس نیز جلوگیری می نماید.

6- از آخرین وضعیت گسترش بیماری کوید-19 آگاه بوده و به توصیه‌های ارائه دهندگان خدمات بهداشتی، متولیان سلامت کشور و محل و یا کارفرمای خود عمل نمایید؛ چراکه این‌ها اطلاعات محل‌هایی که ویروس در حال پخش است را در اختیار داشته و در مورد ارائه توصیه‌های بهداشتی شایسته‌ترین افراد می باشند.

ب- اقدامات محافظتی در مورد اشخاصی که در مناطقی بوده اند که کوید-19 در آن انتشار دارد و یا طی ۱۴ روز اخیر به آنجا سفر کرده‌اند:

1- انجام تمام اقدامات عمومی که در بند الف ذکر شد.

2- اگر احساس ناخوشی به شما دست داد تا بهبودی کامل در منزل بمانید، حتی اگر علائم خفیفی مانند سردرد و آبریزش مختصر بینی در شما ایجاد شد؛ چرا که پرهیز از تماس با دیگران و اطلاع دهی به مراکز بهداشتی باعث می‌شود اقدامات موثرتری را مبذول داشته و به این ترتیب خود را محافظت کرده و به جلوگیری از انتشار احتمالی کوید-19 و دیگر ویروس‌ها کمک نموده‌اید.

۳- اگر تب، سرفه و تنگی نفس داشتید بلافاصله در پی اقدامات درمانی باشید، چون ممکن است این موارد ناشی از عفونت‌های تنفسی یا سایر وضعیت‌های وخیم باشد. حتماً سابقه سفر یا تماس با مسافرین را با متصدیان بهداشت در میان بگذارید تا سریعاً شما را به مراکز سلامت راهنمایی کنند. رعایت این موارد به جلوگیری از پخش کوید-19 و دیگر ویروس‌ها نیز کمک می‌کند.

سوال 2: آیا درباره کوید-19 باید نگران بود؟

اگر در منطقه‌ای که کوید-19 در حال انتشار است سکونت ندارید یا اگر به یکی از آن مناطق سفر نداشته‌اید یا اگر با کسی که بیمار بوده معاشرت و تماس نداشته اید فعلاً احتمال بیمار شدن شما کم است. البته نگرانی و استرس شما در مورد اوضاع قابل فهم بوده و دانستن واقعیت ها جهت ارزیابی مناسب وضعیت خطر و انجام اقدامات احتیاطی ایده خوبی است. مراقبین سلامت، متولیان کشوری و محلی و کارفرمایان منابع بالقوه اطلاعات دقیق درباره کوید-19 بوده و می‌دانند که آیا کوید-19 در منطقه شما وجود دارد یا خیر؟

اگر در منطقه‌ای هستید که طغیان کوید-19 وجود دارد شما به جد در معرض خطر عفونت هستید؛ فلذا توصیه های متولیان سلامت اعم از کشوری و محلی را مد نظر قرار دهید. در بیشتر افراد بیماری خفیف، در برخی خیلی شدید و به ندرت کشنده است. ظاهراً افراد مسن، اشخاص دارای بیماری‌های زمینه‌ای (مانند پرفشاری خون، بیماران قلبی یا دیابتی) آسیب پذیرتر هستند (جهت اطلاعات بیشتر به قسمت ب سوال اول توجه فرمایید)

سوال 3: آیا واکسنی برای پیشگیری یا دارویی برای درمان کوید-19 وجود دارد؟

هنوز خیر. تا امروز واکسن یا دارویی اختصاصی ضد ویروس جهت پیشگیری یا درمان کوید-19 وجود ندارد؛ اگرچه بیماران بایستی درمان و مراقبت های لازم را جهت بهبود نشانه‌های بیماری دریافت دارند. افراد درگیر به فرم شدید بیماری باید بستری شوند. اکثر بیماران بهبود خواهند یافت.

واکسن‌های احتمالی و درمان‌های اختصاصی تحت بررسی بوده و در مراحل کارآزمایی بالینی قرار دارند. سازمان جهانی بهداشت در حال انجام هماهنگی‌های لازم به منظور ساخت واکسن و دارو برای پیشگیری و درمان کوید-19 می‌باشد.

موثرترین راه محافظت خود و دیگران در مقابل کوید-19، تمیز کردن دستها، پوشاندن دهان با آرنج خمیده (آستین) یا دستمال یکبار مصرف و رعایت فاصله حداقل یک متری از افرادی است که سرفه یا عطسه می کنند. (برای کسب اطلاعات بیشتر به قسمت الف سوال اول مراجعه فرمایید).

سوال 4- آیا کوید-19 شبیه سارس است؟

خیر. علیرغم رابطه‌ ژنتیکی ویروس‌های عامل کوید-19 و عامل سارس، این دو ویروس با هم اختلاف دارند. سارس کشنده تر بوده اما نسبت به کوید-19 واگیری کمتری دارد. از سال ۲۰۰۳ طغیانی از سارس وجود نداشته است.

سوال 5: آیا جهت محافظت خودمان ازماسک استفاده کنیم؟

افراد فاقد نشانه های تنفسی (مانند سرفه) نیازی به زدن ماسک ندارند. سازمان جهانی بهداشت استفاده از ماسک را برای آنهایی توصیه می‌کند که علائم کوید-19 داشته و یا از افراد دارای علامت (مانند تب و سرفه) مراقبت می کنند؛ اما استفاده از ماسک را برای کادر پزشکی یا مراقبین بیمار (در منزل یا مراکز بهداشتی) ضروری می داند. سازمان جهانی بهداشت جهت جلوگیری از هدر دادن این منابع ارزشمند و سوء استفاده از ماسک، استفاده منطقی از آن را توصیه کرده و اعتقاد دارد که فقط افراد دارای نشانه های تنفسی (مانند عطسه و سرفه)، افراد مشکوک به کوید-19 دارای علائم خفیف و مراقبین افراد مشکوک به کوید-19 از ماسک استفاده نمایند. فرد مشکوک به کوید-19 کسی است که به منطقه ای که بیماری از آن گزارش شده مسافرت نموده و یا در تماس نزدیک با مسافرینی بوده که مریض شده‌اند.

شستشوی مرتب دستها، پوشاندن دهان با آرنج خمیده (آستین) یا با دستمال یکبار مصرف و حفظ فاصله از افرادی که عطسه و سرفه دارند موثرترین راه محافظت می باشد. (برای اطلاعات بیشتر به قسمت الف سوال اول توجه فرمایید).

سوال 6- چگونه ماسک را نصب کرده و مورد استفاده قرار دهیم و چگونه آنرا برداشته و دور بیندازیم؟

1- یادآوری می‌شود که فقط کادر پزشکی، مراقبین بیمار و افراد دارای علائم تنفسی مانند تب و سرفه نیاز است که از ماسک استفاده کنند.

2- قبل از دست زدن به ماسک دست‌های خود را با یک ماده دارای پایه الکلی تمیز کنید یا با آب و صابون آن بشویید.

3- ماسک را از نظر پاره شدگی یا سوراخ شدگی بررسی کنید.

۴- دقت کنید کدام قسمت باید در بالا قرار بگیرد (قسمتی که دارای نوار فلزی است).

۵- دقت کنید کدام قسمت باید به طرف بیرون قرار گیرد (قسمت رنگی).

۶- ماسک را در روی صورت خود قرار دهید، نوار فلزی را فشار دهید یا که کناره های آن را صاف کرده تا قالب بینی شما را بگیرد.

۷- از قسمت پایین آن را بکشید تا دهان و چانه شما را بپوشاند.

۸- بعد از استفاده ماسک، آن را از قسمت کش پشت گوش گرفته و جهت جلوگیری از آلودگی احتمالی آن را از صورت و لباس‌هایتان دور نگه دارید.

9- بلافاصله بعد از استفاده از ماسک آن را در یک ظرف زباله درب دار بیندازید.

10- بعد از دست زدن به ماسک یا دور انداختن آن، دست‌های خود را با یک ماده با پایه الکلی تمیز کرده یا با آب و صابون بشویید.

سوال 7: دوره کمون (دوره نهفتگی) کوید-19 چقدر است؟

دوره کمون یا دوره نهفتگی به فاصله بین دریافت ویروس و شروع نشانه های بیماری گفته می شود. دامنه دوره کمون را 1 تا 14 روز تخمین زده اند که معمولاً حدود پنج روز است. همزمان با دسترسی به داده های بیشتر این اعداد مرتباً به روز می‌شوند.

سوال 8: آیا از منابع حیوانی به کوید-19 آلوده می شویم؟

کرونا ویروس‌ها خانواده بزرگی از ویروس‌ها بوده که وجودشان در حیوانات عادی است. ندرتاً انسان‌ها به این ویروس‌ها آلوده می‌شوند که ممکن است آن را به افراد دیگر انتقال دهند؛ مثلاً ویروس سارس از گربه‌های سایوت و ویروس مرس از طریق شترهای مسابقه به انسان منتقل شده اما منشاء حیوانی احتمالی کوید-19 هنوز تایید نشده است.

جهت محافظت خود، به عنوان مثال در هنگام بازدید از بازار حیوانات زنده از تماس مستقیم با حیوانات و سطوح در تماس با آنها بپرهیزید. همیشه اقدامات مناسب بهداشت غذا را مد نظر داشته باشید؛ مثلاً هنگام کار با گوشت، شیرخام یا بافت‌های حیوانی مراقبت نمایید غذاهایی که به صورت نپخته مصرف می گردند، آلوده نشوند. از مصرف فرآورده‌های دامی به صورت خام یا نیم پز خودداری نمایید.

سوال9 :آیا کروناویروس جدید ممکن است از.طریق حیوانات همدم منتقل شود؟

خیر، تا کنون شواهدی دال بر آلودگی یا پخش ویروس از طریق حیوانات همدم یا حیواناتی مانند سگ و گربه آلوده وجود ندارد.

سوال 10: آیا دریافت بسته از مناطقی که کوید-19 در آن گزارش شده ایمن است؟

بلی ایمن است. احتمال اینکه فرد آلوده‌ای باعث آلودگی بسته‌های تجاری شود کم است؛ همچنین خطر گرفتن ویروس عامل کوید-19 از بسته‌هایی که تحت شرایط و دماهای مختلف جابجا و ارسال شده نیز کم است.

(توجه: این مطلب در تاریخ 8 اسفند 1398 برابر با 27 فوریه 2020 از سایت سازمان جهانی بهداشت استخراج و ترجمه شد.)

 

 

  • گروه خبری : رویداد ها,اخبار حوزه دامپزشکی,اخبار شهرستان ها,اخبار شهرستان فیروزکوه,اخبار شهرستان تهران,اخبار شهرستان اسلامشهر,اخبار شهرستان پاکدشت,اخبار شهرستان ملارد,اخبار شهرستان پیشوا,اخبار شهرستان ورامین,اخبار شهرستان رباط کریم,اخبار شهرستان دماوند,اخبار شهرستان ری,اخبار شهرستان شمیرانات,اخبار شهرستان شهریار,اخبار شهرستان قدس,اخبار شهرستان قرچک,اخبار شهرستان بهارستان,اخبار شهرستان پردیس,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 250253
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید