معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران:
با رعایت توصیه های بهداشتی دامپزشکی از شیوع بیماری تب کریمه کنگو جلوگیری کنیم
دکتر مهدی سلوکانه معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران گفت: با عنایت به افزایش دمای محیط در روزها و ماههای پیش رو و بهتبع آن افزایش فعالیت کنهها که باعث انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) میشود، ضمن رعایت توصیه های بهداشتی دامپزشکی برای جلوگیری از انتقال این بیماری، لازم است از هرگونه کشتار غیرمجاز دام در معابر، منازل، باغات، مراسمات مختلف و ... جلوگیری به عمل آید.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان تهران دکتر مهدی سلوکانه معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران در این خصوص گفت: با عنایت به افزایش دمای محیط در روزها و ماههای پیش رو و بهتبع آن افزایش فعالیت کنهها که باعث انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) میشود، ضمن رعایت توصیه های بهداشتی دامپزشکی برای جلوگیری از انتقال این بیماری، لازم است از هرگونه کشتار غیرمجاز دام در معابر، منازل، باغات، مراسمات مختلف و ... جلوگیری به عمل آید.
وی در ادامه توضیح داد :فرد می تواند بهطور مستقیم با نیش کنه آلوده به ویروس به این بیماری مبتلا شود. با له کردن کنه روی پوست و تماس پوست با خون و مایعات لاشهی حیوان آلوده هم امکان آلوده شدن به این ویروس حتمی است،کنترل تب کریمه کنگو در حیوانات دشوار است زیرا چرخهی ورود ویروس از کنه تا حیوانات بدون هیچ علامتی بهوجود میآید، عفونت در حیوانات اهلی مشهود نیست و در حال حاضر هیچ واکسنی برای استفاده در حیوانات توصیه نشده است. از اینرو تماس با بافتهای آلوده مانند خون یا مایعات خروجی از افراد، حیوانات اهلی یا وحشی آلوده به این ویروس هم سبب انتقال سریع بیماری به فرد سالم خواهد شد.
دکتر سلوکانه در پایان ضمن تاکید بر رعایت اصول بهداشت حرفه ای از افرادی که به واسطه شغلشان با لاشه دام در تماس مستقیم هستند خواست: حتما از دستکش، عینک، لباس آستین بلند و چکمه استفاده کنند و پس از ذبح باید محیط را از خونابه پاکسازی کرده و گوشت لاشه هم پس از کشتار باید برای مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری کنند تا در این دما ویروس از بین برود و افراد از مصرف جگر خام، نیم پز و یا تهیه گوشت قرمز از مراکزی که تحت نظارت دامپزشکی نیست و یا گوشت بدون هویت خودداری کنند.
نظر دهید