• 1399/11/14 - 11:17
  • تعداد بازدید : 1744
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان تهران طی مصاحبه با خبرگزاری ایرنا :

تمامی واحدهای مرغ تخم گذار استان تهران قبل از ورود بیماری آنفلو آنزای فوق حاد پرندگان واکسینه شدند

مدیر کل دامپزشکی استان تهران در راستای ارتباطات رسانه ای با خبرگزاری ایرنا به صورت اختصاصی مصاحبه کرد

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان تهران به نقل از خبرگزاری تهران- ایرنا- چند ماه است که آنفلوانزای پرندگان از کشورهای اروپایی به مناطق آسیایی وارد شده و متولیان دامپزشکی، مسئولان بهداشت، درمان به ویژه مرغداران را نگران کرده است که مبادا طیور به ویروس آنفلوانزا مبتلا و از این طریق به انسان ها منتقل شود.

آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، معروف به آنفلوانزای مرغی یک بیماری ویروسی همه گیر بین پرندگان است که قابلیت سرایت بالایی دارد و در صورت شیوع، خسارت فراوانی به صنعت مرغداری وارد می‌کند.

آنفلوانزای پرندگان یا نوع A معمولا نمی تواند در انسان ایجاد بیماری کند و تنها از طریق پرندگان آلوده به انسان سرایت می کند و از طریق انسان مبتلا قابل انتقال نیست.

با اعلام شیوع آنفلوانزای پرندگان اقدامات کنترلی و پیشگیرانه از سوی مسئولان دامپزشکی افزایش یافت و در پی رصد و پایش مرغداری ها و مراکز پرورش پرندگان در یکی از شهرستان های استان تهران چند قطعه طیور که به صورت غیر مجاز نگهداری و به آنفلوانزا مبتلا شده بودند شناسایی شد.

با شروع فصل سرما و مهاجرت پرندگان به مناطق گرمسیر آمده و بخش عمده ای از آنها فصل زمستان را در تالاب ها سپری می کنند که این موضوع احتمال شیوع ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را افزایش می دهد.

این بیماری سال گذشته خسارات زیادی به مرغ‌داران وارد کرد و چون این بیماری ویروسی است، می تواند علاوه بر مرگ و میر پرندگان به انسان و برخی حیوانات نیز انتقال یابد.

مدیرکل دامپزشکی استان تهران در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: در بررسی کارشناسان در ۲۸ آبان و آذرماه امسال دو کانون طیور در شهرستان ملارد که ویروس آنفلونزا در آنجا گسترش یافته بود شناسایی شد.

سید علی سید علی بابایی افزود: پس از شناسایی گسترش ویروس آنفلوانزا در این دو کانون که متشکل از ۶۸ بوقلمون، مرغ و خروس بومی بودند و در مکان های غیر مجاز نگهداری می شدند بلافاصله اکیپ واکنش سریع اداره دامپزشکی شهرستان ملارد با هماهنگی اداره کل دامپزشکی استان تهران اقدام به نمونه برداری و قرنطینه محل کردند و در همان روز به محض مثبت شدن جواب آزمایش این طیور معدوم شدند و کانون های مورد نظر تا شعاع ۱۰ کیلومتری اقدمات امنیت زیستی و قرنطینه ای براساس ضوابط سازمان دامپزشکی کشور اجرایی شد.

وی ادامه داد: به جز شهرستان ملارد تاکنون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در دیگر نقاط استان تهران گزارش نشده است.

مدیرکل دامپزشکی استان تهران گفت: قبل از ورود بیماری آنفلوانزای پرندگان ممیزی تمامی واحدهای مرغ تخم گذار و واکسن گله های هدف بر علیه آنفلوانزا فوق حاد پرندگان به صورت صد در صد در استان انجام شده بود.

وی با بیان اینکه یکی از اقدامات پیشگیرانه از آنفلوانزای پرندگان رصد تالاب، آب بند، سدها، رودخانه های بزرگ و استخرهای کشاورزی است، خاطرنشان کرد: همزمان همکاران در محیط زیست و مسئولان فنی بهداشتی دامپزشکی به صورت روزانه از واحدهای تخم گذار گزارش گیری می کنند و براساس تلفات نامتعارف، کاهش میزان مصرف آب و دانه اکیپپ های واکنش سریع برای رصد، پایش و نمونه برداری وارد مجموعه های طیور می شوند.

به گفته سید علی بابایی، تاکنون آموزش هایی در خصوص ویروس آنفلوانزای پرندگان و نحوه پیشگیری از آن از طریق پیام کوتاه و کلاس های حضوری به مسئولان و کارگران واحدهای مرغداری و طیور داده شده است.

هم اکنون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در برخی کشورها مانند ژاپن و نقاطی از روسیه و سیبری شایع است و تالاب‌های ایران نیز با مهاجرت پرندگان از این بابت تهدید می‌شود.

  • گروه خبری : اخبار اصلی,اخبار شهرستان ها,اخبار شهرستان فیروزکوه,اخبار شهرستان تهران,اخبار شهرستان اسلامشهر,اخبار شهرستان پاکدشت,اخبار شهرستان ملارد,اخبار شهرستان پیشوا,اخبار شهرستان ورامین,اخبار شهرستان رباط کریم,اخبار شهرستان دماوند,اخبار شهرستان ری,اخبار شهرستان شمیرانات,اخبار شهرستان شهریار,اخبار شهرستان قدس,اخبار شهرستان قرچک,اخبار شهرستان بهارستان,اخبار شهرستان پردیس,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 271228
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال تهران

admin ادمین پورتال تهران

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید