رئیس اداره دامپزشکی شهرستان فیروزکوه:
بیش از350 هزار نوبت سر واکسیناسیون رایگان دام سبک در قالب اجرای طرح لار صورت پذیرفت
طرح واکسیناسیون لار از یکم تیر ماه هر سال آغاز شده و در مرحله نهایی، دامهایی که به دلایل مختلف از تزریق واکسن به دور مانده اند در مقابل بیماریهای دامی واکسینه می شوند.

به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان فیروزکوه دکتر محسن حمیدی رئیس اداره از پایان واکسیناسیون رایگان دام عشایر شهرستان خبر داد و گفت: در این طرح، بالغ بر 350 هزار نوبت سر واکسیناسیون رایگان دام سبک علیه بیماریهای آبله گوسفندی( 76 هزار و 150 راس)، آبله بز( 13 هزار و 450 راس)، شاربن (89 هزار 755 راس دام)، تب برفکی( 69 هزار و 640 راس)، بروسلوز( 15 هزار و 840 راس)، طاعون نشخوارکنندگان کوچک (89 هزار و 55 راس) وهاری (630 قلاده سگ گله) واکسینه شده اند.
محسن حمیدی گفت: بیش از 60 درصد از جمعیت دامی شهرستان فیروزکوه را دامهای عشایری تشکیل داده و انجام واکسیناسیون رایگان این دام ها با هدف پیشگیری از بیماری های دامی صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه در اواخر فصل بهار و تابستان، عشایر درنقاط مختلف از مراتع ییلاقی شهرستان مستقر می شوند، بیان داشت: در طول مدت استقرار این دامداران، اکیپ های واکسیناسیون بخش خصوصی با نظارت و حضور، ناظرهای اداره دامپزشکی شهرستان و اداره کل استان به مناطق اعزام و تمام اقدامات واکسیناسیون، پیشگیری و ترویجی به طور رایگان انجام می شود.
وی تصریح کرد: طرح واکسیناسیون لار از یکم تیر ماه آغاز شده و در مرحله نهایی، دامهایی که به دلایل مختلف از تزریق دارو به دور مانده اند در مقابل بیماریهای دامی واکسینه می شوند.
رئیس دامپزشکی فیروزکوه با ابراز رضایت از پایداری روند خدمات رسانی در سال جاری خاطرنشان کرد: با وجود کمبودهای منابع ناشی کمبود واکسن و افزایش هزینه های جاری، خدمات ارائه شده توسط مجموعه دامپزشکی شهرستان فیروزکوه همچنان پایدار مانده است.
حمیدی ادامه داد: در سال جاری، علاوه بر دامهای عشایر فیروزکوه، برخی از انواع دامهای این شهرستان نیز در قالب اجرای طرح لار مشمول واکسیناسیون رایگان شدند تا مساعدتی برای قشر زحمتکش دامدار صورت گیرد.
وی در تشریح طرح واکسیناسیون لار خاطرنشان کرد: با توجه به تفاوت اقلیمی استانهای سمنان و خراسان شمالی و مازندران با شهرستان فیروزکوه و امکان بروز بیماریهای دامی بین احشام مستقر در منطقه لار، طرح واکسیناسیون دامهای عشایری این منطقه اجرایی میشود.
وی خدمت رسانی به دامداران عشایر را از اقدامات مهم و ضروری اداره دامپزشکی خواند و یادآور شد: طبق دستور العمل ها و بخشنامه های سازمان سعی می شود اقدامات پیشگیری و خدمات لازم را به عشایر انجام دهیم؛ بیماری های مشترک بین انسان و حیوان و همچنین بیماری های واگیردار دام علاوه بر جنبه بهداشتی از نظر اقتصادی اهمیت ویژه دارند و براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی 49 درصد عوامل بیماری زا شناخته شده در انسان و 74 درصد بیماری های نوپدید و بازپدید شناخته شده مشترک زئونوز (بیماری های مشترک انسان و دام) هستند.
نظر دهید