توصیه های بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان تهران در خصوص نحوه تهیه ونگهداری ماهی قرمز
با توجه به نزدیک شدن حلول سال جدید و عرضه و خرید ماهی قرمز از سوی فروشندگان و خانواده های عزیز جهت سفرههفت سین ، ضمن تبریک پیشاپیش این عید فرخنده نکات زیر جهت رعایت بهداشت فردی و امکان ادامهحیات این جانداران زیبا به اطلاع همشهریان می رسد :
1- متقاضیان عرضه و فروش جهت انتقال و حمل ونقل بین شهریماهیان نوروزی در مقادیر بالا می بایست گواهی حمل بهداشتی قرنطینه ای لازم را از ادارات دامپزشکی مبداء تهیه نمائید . لذا تاکید می شود مردم از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی ها را به صورت متراکم ودرشرایط نامناسب بهداشتی وزیستی نگهداری می کنند خودداری نمایند.
2- تهیه ماهی قرمز از مراکزی که دارای مکان های مسقف ولوازم شستشو و ضد عفونی می باشند ضمن حفظ بهداشت فردی ، شرایط تداوم عمر آنها را فراهم می کند .
3- اگر می خواهید ماهی قرمز را به مدت طولانی در خانه و یا در کنار سفرههفت سین نگهداری کنید برای هر ماهی انگشت قد یک لیتر آب در نظر بگیرید .
4- از ظروف دهان گشاد برای نگهداری ماهی استفاده نمایید . ( فضای مورد نیاز برای هر ماهی دو برابر حجم آب می باشد ).
5- آب ماهی ها را تماماً عوض نکنید و در هر بار تعویض آب تنها 4/1 کل آب را تعویض نمایید . (تعویض آب درهفته 2-1 بارکافی است)
6- اگر از آب شرب شهری استفاده می کنید باید جهت کلر زدایی ، آبمورد استفاده را چند ساعت در هوای آزاد قرار دهید تا کلر موجود در آب از بین برود . سپس این آب کلرزدایی شده را به آب ماهی ها اضافه نمایید .
7- مناسب ترین PH آب برای نگهداری ماهی ها 5/7-8/6 و مطلوبترین دمای آب 25-20 درجه سانتیگراد می باشد لذا نگهداری آنها دریخچال ومحیطهای سرد کاملا اشتباه می باشد.
8- جهت تغذیه ماهی ها از غذاهای آماده ای که در فروشگاههای عرضه ماهی زینتی وجود دارد استفاده کنید.
9 - غذاهای ماهیان زینتی را با رعایت تاریخ مصرف در جاهای خشک، خنک و تاریک و در ظروف کاملاً در بسته نگهداری نمایید .
10- از خرید ماهیهای مریض ، بی حال و دارای لکه های سفید روی پوست بدن وباله ها خودداری نمایید . در صورت مریض شدن ماهیو بروز تلفات هر چه سریعتر آنها را از بقیهماهی ها جدا کنید .
11- کودکان را از دست زدن و بازی کردن با ماهی باز داریدزیرا ممکن است عوامل بیماریزای احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل نمایند .
12- اگر سابقه ی بیماری پوستی و یا آلرژی دارید برای دست زدن به ماهی ها و ظروف نگهداری آنها از دستکش استفاده کنید .
13- برای ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی از نمک طعام بمیزان 30 گرم نمک (6قاشق غذاخوری دریک لیترآب به مدت 10 دقیقه) ویا پرمنگنات پتاسیم ، پرکلرین و بتادین می توان استفاده کرد
14- برای جلو گیری ازمخاطرات بهداشتی ،از رها سازی ماهیان در منابع آبی طبیعی خودداری نمایید. برای این کار به مکان های مشخص شده از سوی شهرداری مراجعه نمائید .
15- آب تعویضی ماهی ها را مستقیما در چاه یا فاضلاب تخلیه کنید و از ریختن آن در معابر عمومی و یا باغچه خودداری کنید .
16- از اضافه کردن ماهی جدید پیش از حصول اطمینان از سلامتی آن در کنار سایر ماهی ها خودداری نمایید .
17- با رعایت نکات بهداشتی در نگهداری ماهی ها ضمن تداوم عمر آنان ، فرزندانمان را با حق حیات جانداران و نحوهرفتار صحیح با آنها آشنا کنیم .
18- اگر ماهی قرمز بطورناگهانی از تاریکی به نور یا برعکس وارد شود دچارشوک خواهد شد، لذا روشنی وتاریکی بایستی تدریجی باشد.
19- سرو صداهای ناگهانی وضربات و تکانهای زیاد ویا تلنگر زدن به ظرف آکواریوم ماهیها را دچار سکته نماید وآنها را ازبین میبرد.
20- بدن ماهی ها قرمز به نور آفتاب حساس است لذا با آفتابی که از پشت پنجره می تابد ممکن است بدن ماهی اسیب دیده وبسوزد.
نظر دهید