• 1393/01/17 - 12:00
  • تعداد بازدید : 32
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

همه چیز درباره دیسك كمر





دكتر لیلا بیدكی با اشاره به اینكه بیرون زدگی و فتق دیسك بین مهره‌های كمری معمولا با احساس درد همراه است، گفت: این درد می تواند به طور ناگهانی و شدید شروع شود و یا در بعضی از موارد دردی است كه به طور مزمن و تدریجی شدت آن افزایش پیدا می‌كند. وی گفت: معمولا این درد همراه با احساس خشكی در ناحیه كمر است و در بعضی از موارد با اسپاسم عضلات اطراف كمر هم ممكن است همراه باشد.






این متخصص طب فیزیكی و توانبخشی گفت: درصورتی كه فتق دیسك بین مهره‌های كمری باعث وارد شدن فشار و آسیب به رشته‌های عصبی نخاع در ناحیه كمر شود این بیماری می‌تواند همراه با احساس درد تیر كشنده به ناحیه باسن، پشت ران‌ها، پشت ساق و حتی كف پاها بروز كند.



دكتر بیدكی گفت: در بعضی از موارد این دردها می توانند همراه با احساس گزگز، بی‌حسی و خواب رفتگی در ناحیه پا باشند و در مواردی كه آسیب به رشته های عصبی شدید باشد، می تواند احساس ضعف و كاهش قدرت در عضلات پاها و یا اختلال در راه رفتن همراه این علائم مشاهده شود.



این متخصص طب فیزیكی و توانبخشی در خصوص درمان های
فتق دیسك كمر گفت: درمان براساس شدت بیماری دیسك كمر فرق می كند. در موارد شدید كه بیرون زدگی دیسك بزرگ است و سبب فلج اندام های تحتانی و یا بی اختیاری در دفع ادرار یا مدفوع می شود، جراحی باید به سرعت انجام شود.

وی همچنین افزود: در مواردی كه با فتق دیسك كمر فلج مختصری ایجاد شده است، اما به تدریج میزان فلج رو به افزایش است نیز باید فوری جراحی صورت گیرد. در سایر موارد بیماران دیسك كمر، معمولا با استراحت نسبی به مدت یك هفته تا 10 روز، بهبودی حاصل می شود.



راه رفتن در قسمت كم عمق استخر، موجب بهبودی دیسك كمر می‌شود

این متخصص طب فیزیكی و توانبخشی یادآور شد: طی این مدت بیمار باید حتی الامكان از نشستن پرهیز كند و از خم و راست شدن و برداشتن اشیای سنگین یا رانندگی نیز دوری كند. طی این مدت برای بیمار داروهای مسكن تجویز می شود.

دكتر بیدكی گفت: اغلب بیماران مبتلا به دیسك كمر طی این مدت 10 روزه، بهبود قابل توجهی پیدا می كنند. بیمار می تواند پس از 10 تا 14 روز از زمان شروع بیماری دیسك كمر، ورزش های مخصوصی مانند آب درمانی و راه رفتن در آب در قسمت كم عمق استخر را انجام دهد، انجام نرمش‌های كششی برای عضلات كمر و شكم نیز برای بیماران مبتلا به دیسك كمر مفید است.

وی افزود: بر اساس تجویز پزشك معالج، فیزیوتراپی نیز در بیماران مبتلا به فتق دیسك كمر سودمند است. تأثیر روش های درمانی نظیر طب سوزنی، حجامت، استفاده از زالو و داغ كردن ثابت نشده است.



دكتر بیدكی در خاتمه خاطرنشان كرد: روش های درمانی "كایروپراكتیك" یا "درمان به وسیله دست" در
دیسك كمر ممكن است خطرناك باشد و در تعداد كمی از بیماران ممكن است سبب تشدید علایم شود. اگر 4 تا 6 هفته از درمان بیمار مبتلا به فتق دیسك كمر بگذرد و بیمار همچنان درد شدیدی بخصوص در پاها احساس كند یا فلج خفیف، اما پایداری در اندام تحتانی وجود داشته باشد به طوری كه بیمار نتواند فعالیت‌های روزمره خود را به خوبی انجام دهد، انجام جراحی توصیه می‌شود.



  • گروه خبری :
  • کد خبر : 145343
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه