درمان و رهاسازی یک بهله عقاب طلایی در اداره دامپزشکی شهرستان فیروزکوه+ تصاویر
به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان فیروزکوه،از درمان یک بهله عقاب طلایی و رهاسازی آن در شهرستان فیروزکوه خبرداد.
دکتر جواد شایان خواه،سرپرست این اداره در اینخصوص اظهار داشت: طی تماس تلفنی کارکنان راه آهن شهرستان فیروزکوه مبنی بر برخورد شدید یک بهله عقاب طلایی با دیزل کشنده قطار مسافربری و گیر افتادن در دیزل ،پس هماهنگی این اداره ،با اداره حفظت محیط زیست شهرستان فیروزکوه مبنی بر انتقال و تحویل جهت درمان و اقدامات دیگر انجام پذیرفت.
وی اظهار داشت: پس از تحویل و ارزیابی سلامت کلی پرنده مذکور با توجه به جراحت ناشی از برخورد در ناحیه بالهای پرنده ،اقدامات درمانی و تغذیه ای و نگهداری حیوان جهت بهبودی کامل توسط این اداره صورت گرفت که پس بازیابی سلامت نسبی و اطمینان از وضعیت سلامت، این پرنده در زیستگاههای طبیعی شهرستان رهاسازی شد.
فیروزکوه یکی از بهترین زیستگاه های حیات وحش استان تهران می باشد؛ این شهرستان محل زیست کل و بز، قوچ، میش، گراز و پرندگانی مانند عقاب، دلیجه، سارگپه می باشد.
عقاب طلایی داراهای بالهایی،به طور متوسّط طول بالهای آنها ۷ فوت (بیش از ۲ متر) و طول خود آنها ۳ فوت (۱ متر) است.
این پرنده معمولاً در ارتفاع ۳۶۰۰ متری زندگی میکند و لانه خود را بر روی درختان بلند، در صخرهها و غیره میسازد. عقاب طلایی بطور معمول سالی یک یا دو جوجه میآورد. این پرنده تمام عمر با جفت خود زندگی میکند. عقابهای طلایی ماده جثهٔ بزرگتری نسبت به جنس نر دارند. عقابهای طلایی به دلیل داشتن بالهای بزرگ نیاز زیادی به بال زدن در آسمان ندارند و روی لایههای هوا سر سرعت معمولی این پرندگان ۵۰ کیلومتر میباشد اما هنگام شیرجه زدن میتوانند سرعتشان را تا ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت افزایش دهند.
عقاب طلایی با استفاده از چابکی و سرعت و همچنین با استفاده از پاشنه قدرتمند خود میتواند طعمههای کوچک خود از جمله خرگوش، موش کوهی(مارموت)، سنجاب زمینی و پستانداران بزرگ مانند گرگ،روباه، گربه وحشی یا خانگی، بز کوهی و بچه آهوها را شکار کند. آنها همچنین در مواقع کمیاب بودن شکار، مردار حیوانات و خزندگان را نیز میخورند.
نظر دهید