تأثیر 25 درصدی دامپزشکی در افزایش تولیدات دام، طیور و آبزیان
سازمان دامپزشکی کشور برزیل با داشتن ۲۰۰ میلیون رأس گاو، فقط یک ششم ایران دانشکده دامپزشکی دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، رئیس سازمان دامپزشکی کشور عصر امروز در همایشی که به مناسبت روز جهانی دامپزشکی در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران برگزار شد، با اعلام این مطلب گفت: تعداد مراکز آموزش عالی دامپزشکی بسیار فراتر از نیاز کشور است و متعاقب آن تعداد زیادی از دانشآموختگان در این بخش نیازمند بازار کار هستند. مهدی خلج افزود: دامپزشکی میتواند 25 درصد تولیدات در عرصه دام، طیور و آبزیان را افزایش دهد، زیرا نیروهای دانشآموخته با اثرگذاری در اقتصاد ملی، ثروت ملی و سلامت و رفاه جامعه میتواند قدمهای بزرگی را در این عرصه بردارند.
وی به نقل از یکی از مسئولان این سازمان اظهار داشت: برزیل با داشتن 200 میلیون رأس گاو و جمعیت گسترده طیور، تعداد دانشکدههای دامپزشکیاش حدود یکششم کشور ما است. خلج خاطرنشان کرد: امروز بر اساس مصوبه سازمان تجارت جهانی در سال 1995 تمام معیار صادرات از کشوری به کشور دیگر، الزامات بهداشتی و بر اساس این موضوع سازمانهای دامپزشکی کشورها مرجع صلاحیتداری هستند که اجازه ورود کالایی را صادر و اجازه خروج آن را بر اساس گواهی سلامت تأیید میکند.
وی ادامه داد: بنابراین مهر و امضای رئیس دامپزشکی کشور بهدلیل جایگاه قانونی به منزلت اجتماعی آن در 180 کشور جهان ارتباط داشته و به پشتوانه این اعتبار سال گذشته مجوز صادرات 31 هزار دام زنده، دام سبک، دام زنده و جوجه یکروزه صادر شده است. رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: ارزش اقتصادی جمعیت دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل و تولیدات سالانه آنها در کشور حدود 103 هزار میلیارد تومان است. خلج یادآور شد: رتبه کشور در تولید گوشت در جهان هفت یا هشت و رتبه تولید تخممرغ کشور در جهان حدود 12 است. وی تأکید کرد: کشور به لحاظ مرزی با برخی از کشورهای پرخطر در زمینه سلامت و بهداشت دام و طیور قرار دارد، بنابراین داشتن مرز مشترک با این کشورها اهمیت دامپزشکی را چندین برابر میکند. خلج با بیان اینکه حدود ششهزار و 500 نفر در سازمان دامپزشکی کشور فعالیت میکنند و حدود دوهزار دامپزشک نیز در عرصههای غیردولتی در حال فعالیت هستند، گفت: اگر بخواهیم شعار "ایمنی غذا از مزرعه تا سفره غذا" را اجرایی کنیم، حتی حدود 13 هزار دامپزشک نیز در این عرصه نیاز است.
وی خاطرنشان کرد: 65 درصد کل فرآوردههای خام دامی کشور را شیر تشکیل میدهد و اگر شیر خام بهداشتی و سالم موجود نباشد، با فرآوری خوب هم نمیتوانیم صنایع لبنی خوبی داشته باشیم.رئیس سازمان دامپزشکی کشور به طرحی در سال 83 اشاره کرد و افزود: این طرح را از آن سال پیگیری میکنم تحت عنوان طرح بازرسین بهداشتی شیر در محل جمعآوری شیر که بر اساس آن تیمی از دامپزشکی برای اجرای عملیات بهداشتی نظارت و تولید شیر در این فرآورده و همچنین دام نظارت کنند.
خلج ادامه داد: اگر کاردانها و کارشناسان دامپزشکی حلقههای تولید شیرخام را در همان محل تولید کنترل کنند با توجه به اینکه حدود هشت میلیون تن شیرخام در کشور تولید میشود، بخش زیادی هزینه درمان که ممکن است بر اثر عدم سلامتی ماده تولیدی ایجاد شود، از بین میرود. وی تصریح کرد: بر اساس این طرح اگر به ازای هر کیلوگرم شیر تولیدی در کشور پنجهزار تومان هزینه شود، در مجموع سالانه 40 میلیارد تومان هزینه میشود. خلج یادآور شد: در سال 1999 در کشور آمریکا 76 میلیون نفر بهدلیل بیماری غذازاد راهی مراکز بهداشتی شدند و 350 هزار نفر بستری شدند و حدود چهارهزار و 800 نفر به کام مرگ کشیده شدند. وی اظهار داشت: بررسیها نشان داد از عوامل این مسئله بیماری سالمونلا بود که از طریق گوشت مرغ و تخممرغ و در نهایت غذای آلوده دام به انسان منتقل میشود./
خبرنگار: مژگان ستار
نظر دهید