شنبه 06 دی 1404

flag
  • 1392/12/01 - 12:00
  • تعداد بازدید : 49
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نکاتی در مورد خرید، بهداشت ونگهداری ماهی قرمز






 
























































































































































































امروزه با توجه به افزایش جمعیت، مشغله کاری، دور بودن از محیط های طبیعی، فشارهای ناشی از کار زیاد و استرس های شغلی، استقبال مردم به نگهداری اکواریوم و ماهیان زیبای آن در منازل بسیار زیاد شده است.

































































































بنابر اعتقاد روانشناسان، وجود اکواریوم و ماهیان زینتی در منازل موجب آرامش روحی افراد و شادابی بیشتر آنها می گردد.










































































ماهی قرمز که پای ثابت سفره هفت سین ایرانی ها می باشد با ورود آن به خانه ها شادابی و آرامش خاصی به آن می دهد.


























































با توجه به اینکه نگهداری ماهیان زینتی در منازل هیچگونه مخاطره جدی برای انسان ها بوجود  نمی آورد ولی لازم است نکات بهداشتی زیر در خرید و نگهداری آن رعایت شود.











































 




























































































































































































1- در زمان خرید، ماهی قرمز باید دارای ظاهر و تحرک مناسب و شنای متعادل باشد و علائمی مانند تا خوردگی باله ها، لکه های پنبه ای مانند و زخم یا لکه های سفید متمایل به خاکستری یا قرمز در اطراف باله ها، دهان یا سطح بدن، بیرون زدن چشم ها و ریخته شدن پولک ها مشاهده نشود.

































































































2- مقدار آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی قرمز انگشت قد حداقل یک لیتر منظور شود.










































































3- با توجه به اینکه آب شهری دارای کلر بوده و برای ماهیان مسمومیت زا می باشد ضروری است آب مورد استفاده برای تعادل گازها و خروج کلر قبل از مصرف حداقل به مدت 24 ساعت در ظروفی دهان گشاد نگه داری و ذخیره شود.


























































4- برای کاهش استرس که منشاء ظهور بسیاری از بیماری ها می باشد، ظرف نگهداری ماهی را در مکانی ثابت قرار دهید و از جابه جایی مداوم و یا ضربه زدن به آن خوداری کنید و در مکانی قرار دهید که تردد کمتری صورت گیرد.






















5- با توجه به اینکه ماهی، خونسرد و حساس به تغییرات سریع درجه حرارت محیط خود می باشد لازم است ظرف نگهداری ماهی دور از تابش مستقیم نور خورشید و یا در کنار رادیاتور قرار نگیرد.


6- تعویض آب ظرف حاوی ماهی قرمز هفته ای دو بار با آبی که قبلا به مدت 24 ساعت ذخیره شده است صورت گیرد.


7- برای جلوگیری از سرایت بیماری وآلودگی آب لازم است ماهی مرده را سریعا از ظرف حاوی ماهی قرمز خارج نمایید.


8- برای تغذیه ماهیان باید از غذای مخصوص آن استفاده نمایید و این غذا باید در ظروف دربسته و در جای خنک، خشک و تاریک نگهداری شود و توجه به تاریخ مصرف آن ضروری است.


9- دو بار در روز و در زمان مشخص به ماهیان غذا داده شود. غذا دادن بیش از حد موجب انباشته شدن مواد آلی و دفعی و در نتیجه مسمومیت ماهی می شود.


10- توصیه می شود بعد از هر بار دست زدن به ماهیان، شست و شوی دست ها با آب صابون را در برنامه خود قرار دهید.


11- ماهیان بیمار را به مدت 20 دقیقه ( بستگی به تحمل ماهی از 5 تا 30 دقیقه ) در آب یک لیتری که یک قاشق نمک به آن اضافه شده ( 5 گرم در یک لیتر آب) نگه داری نمایید.


12- در پایان ایام عید ماهیان را در استخرهایی که توسط شهرداری تعیین می شود رها سازی نموده و از رها سازی آن در رودخانه ها و یا منابع آبی جدا خوداری گردد.  































































































































  • گروه خبری :
  • کد خبر : 144792
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور