• 1399/05/09 - 16:12
  • تعداد بازدید : 302
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برپایی غرفه عرضه دام زنده در شهرقدس غیرمجاز و ممنوع است

به منظور جلوگیری از مراجعات در جایگاه‌های موقت عرضه دام کشتاری و پیشگیری از گسترش ویروس کرونا برپایی غرفه عرضه دام زنده غیرمجاز بوده و اهدای نذورات قربانی به شکل کمک‌های مؤمنانه به مانند مراکز تحت پوشش بهزیستی، کمیته امداد و مراکز خیریه انجام خواهد شد.

 
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قدس گفت: به منظور جلوگیری از مراجعات در جایگاه‌های موقت عرضه دام کشتاری و پیشگیری از گسترش ویروس کرونا برپایی غرفه عرضه دام زنده غیرمجاز بوده و اهدای نذورات قربانی به شکل کمک‌های مؤمنانه به مانند مراکز تحت پوشش بهزیستی، کمیته امداد و مراکز خیریه انجام خواهد شد.
 
ناصر کریمی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قدس در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرقدس اظهار کرد: با توجه به شرایط موجود و شیوع ویروس کرونا غرفه‌هایی برای عرضه و ذبح دام در سطح شهرستان دایر نخواهد شد.
 
وی افزود: در گذشته در دو مرکز سطح شهر عرضه دام زنده انجام می‌گرفت اما امسال طبق بخشنامه ستاد کرونا استان تهران و پیشنهاد سازمان دامپزشکی نحوه عرضه و کشتار دام تغییر کرده و به منظور جلوگیری از تجمع و مسافرت‌های درون شهری و برون شهری و مخاطرات موجود در مراکز عرضه دام، روند کار به صورت کمک‌های مؤمنانه یا اخذ اجازه و استفتاء از دفتر مقام معظم رهبری و روش‌های دیگر، نذر مردم اداء می‌شود.
 
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قدس گفت: به همین منظور سفارش قربانی کردن دام در کشتارگاه در شرایط مناسب صورت گرفته و پس از طی مراحل پیش سرد و ۲۴ ساعت نگهداری در دمای یخچال به منظور غیرفعال شدن عوامل بیماری زا و جلوگیری از بیماری‌های مشترک، به نذر کننده تحویل داده می‌شود؛ علاوه بر این می‌توان ادای نذر را به مراکز خیریه، بهزیستی و کمیته امداد انجام داد که این موضوع در سطح کشور مطرح شده و اجرا می‌شود.
 
کریمی ادامه داد: در این خصوص هماهنگی‌های لازم با فرمانداری، شهرداری، نیروی انتظامی، اتحادیه‌های تأمین دام انجام شده و هرگونه عرضه دام زنده و تجمع غیرمجاز و ممنوع است؛ واحدهای بسته بندی فرآورده‌های گوشتی نیز می‌توانند برای عرضه گوشت دام قربانی، گوشت قرمز بسته بندی شده را با برچسب ویژه عیدقربان در مراکز مجاز عرضه کنند. همچنین قصابی ها و مراکز مجاز عرضه فرآورده های پروتئینی می توانند از مردم سفارش قربانی را دریافت کرده و برای کشتار دام در کشتارگاه های استان و عرضه لاشه دام قربانی به درخواست کنندگان با نصب برچسب لاشه قربانی تحویل دهند. 
 
وی با اشاره به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام تصریح کرد: بیماری‌هایی مانند تب کریمه کنگو در دام علائمی ندارد و به راحتی از طریق کشتار و ذبح بدون نظارت بهداشتی منتقل می‌شود؛ در صورت عدم نگهداری لاشه ۲۴ ساعت و آلایش‌ها ۴۸ ساعت در یخچال، امکان انتقال بیماری‌های مشترک میان دام و انسان وجود دارد بنابراین با استفاده از روش‌های ساده می‌توان مانع از انتقال زنجیره‌ای عوامل بیماری‌زا و کاهش مخاطرات بهداشتی شد.
  • گروه خبری : اخبار شهرستان قدس,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 254295
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه