"اطلاعیه مهم سازمان دامپزشکی در ارتباط با بیماری تب برفکی"
با توجه به بروز بیماری تب برفکی در تعدادی از واحدهای دامداری و مناطق روستایی کشور، معیارهای کنترلی لازم اعلام شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، با توجه به بروز بیماری تب برفکی در تعدادی از واحدهای دامداری و مناطق روستایی کشور، اتحادیهها و تعاونیهای گاوداران، واحدهای دامداری صنعتی، دامداران روستایی، همکاران شاغل در امورات درمانی و پیشگیری از بیماری بخش خصوصی دامپزشکی، دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشورر، معیارهای کنترلی لازم که باید مراعات شود را اعلام کرد.
- در صورت بروز بیماری تب برفکی، ضمن جداسازی دام های مبتلا از دامهای سالم، سریعاً موضوع از طریق تماس تلفنی به اداره دامپزشکی شهرستان و اداره کل دامپزشکی استان اطلاع داده شود.
- کلیه دام های واجد شرایط در فواصل اعلام شده از طرف ادارات کل دامپزشکی استان ها علیه بیماری تب برفکی مایه کوبی گردند.
- نسبت به انجام Ring vaccination در شعاع اپیدمیولوژیکی اطراف کانون ها اقدام شود.
- از تردد غیر ضروری افراد ( به ویژه افراد پر مخاطره که با میادین خرید و فروش دام، کشتارگاهها، سایر دامداری ها و...) ارتباط دارند، درداخل محوطه دامداری جداً جلوگیری به عمل آید.
- از بازدیدهای کنجکاوانه اکیدا خودداری شود.
- مبادی ورودی و خروجی دامداری واجد حوضچه ضد عفونی بوده و درسطح مناسبی حاوی آب و ماده ضد عفونی مناسب (ترجیحا هیدروکسید سدیم 2درصد یا فرمالین 5درصد) باشد.
- ورود کلیه وسایل نقلیه به داخل دامداری ممنوع شود (در مورد وسایل نقلیه نظیر ماشین های حمل شیر، علوفه و کود که الزام ورود به واحد را دارند، پس از ضد عفونی کامل و دقیق اجازه ورود داده شود) و اکیپ های مایه کوبی، دامپزشکان فارم، مسئولین بهداشتی، ماموران تلقیح مصنوعی، ماموران بیمه و رکوردگیری شیر، صاحب دامداری و ... بایستی وسیله نقلیه خود را کمافیالسابق در محوطه خارج از دامداری مستقر نمایند.
- در ابتدای محوطه ورودی دامداری اتاقی جهت تعویض لباس و چکمه و ابزار کار که واجد دوش بوده قرار داشته و کلیه افراد ورودی به دامداری(اکیپ های مایه کوبی، دامپزشکان فارم، مسئولین بهداشتی، ماموران تلقیح مصنوعی، ماموران بیمه و رکوردگیری شیر، صاحب دامداری و ...) که به نوعی با دام سروکار دارند و افرادی که از دامداری به هر دلیل خارج میشوند، موظف به تعویض لباس و دوش گرفتن باشند.( دامدار موظف به تهیه و تامین ابزار کار به میزان کافی می باشد)
- از جمع آوری و انتقال کود واحد آلوده تا رفع کامل بیماری پرهیز شود.
نظر دهید