• 1392/09/30 - 12:00
  • تعداد بازدید : 123
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بیماری مشمشه ، موضوع جلسه یكروزه مدیركل با پرورش دهندگان اسب استان تهران






بیماری مشمشه، موضوع جلسه یكروزه مدیركل با پرورش دهندگان اسب استان تهران


جلسه هم اندیشی و تبادل اطلاعات در خصوص بیماری مشمشه امروز در تهران و با حضور مدیران و پرورش دهندگان و دامپزشكان مسئول بهداشتی باشگاه های سواركاری در سطح استان تهران برگزار شد. این نشست، كه با حضور مدیران و كارشناسان عالی رتبه سازمان دامپزشكی كشور و نمایندگان دانشگاه های علوم پزشكی كشور همراه بود،  با هدف مروری بر روند بیماری  و اهمیت پیشگیری و كنترل بیماری مشمشه و اقدامات ضروری برگزار شد.







دكتر محمدرضا حزبئی، مدیر كل دامپزشكی استان تهران ضمن خیر مقدم و تشكر از حضور مدعوین، با اشاره به توان كامل شبكه های دامپزشكی، اهمیت آموزش مستمر دامپزشكان و بهره برداران گفت بیماری مشمشه یكی از مهمترین بیماریهای مشترك بین انسان و تكسمیان بوده كه در صورت همكاری پرورش دهندگان و ادارات دامپزشكی به راحتی قابل كنترل و پیشگیری است. وی با اشاره به وجود برخی كانون های مثبت بیماری خواستار همكاری بهره برداران در برنامه های مراقبتی، آموزشی و تست های تشخیصی اداره كل دامپزشكی استان تهران شد. وی تاكید كرد نقل و انتقالات اسبها ضرورتا میبایست با نظارت و هماهنگی اداره دامپزشكی مبدا و مقصد و صدور مجوزهای قانونی انجام شده تا موارد مشكوك و بدون هویت مورد رصد قرار گرفته و اقدامات بهداشتی- قرنطینه ای با توجه به موجودی كافی مواد بیولوژیك مطابق ضوابط و دستورالعمل های سازمان دامپزشكی كشور انجام گیرد.










در ادامه دكتر حجتی، مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی به مروری بر عامل بیماری، علایم بالینی، راه های انتقال، روشهای كنترل و توصیه های بهداشتی و همچنین علایم بالینی در انسان پرداخت. سپس دكتر بهیار كارشناس دفتر مبارزه با بیماریهای دامی سازمان دامپزشكی با اشاره به كنفرانس منطقه ای OIE در ماه آوریل به تشریح برنامه مانیتورینگ بیماری در كشور پرداخت.همچنین دكتر اختیارزاده معاون دفتر قرنطینه سازمان با بیان اینكه مهمترین راه ورود بیماری به اسبداریها و انتشار آن ورود تكسمیان بدون علامت كه در وضعیت مزمن بیماری هستند میباشد افزود بیماری مشمشه معمولا در سایر تكسمیان به جز اسب به صورت حاد بروز می كند درحالیكه اسب می تواند این بیماری را به صورت مزمن و با كمترین علامت بالینی نشان دهد ولی عامل بیماری را دفع نماید. لذا كارشناسان در شبكه های دامپزشكی شهرستان ها با توجه به سابقه انجام تست های تشخیصی و اطلاع از اقدامات گذشته، نسبت به صدور مجوز حمل اقدام می نمایند. در ادامه نیز دكتر كرمی معاون سلامت اداره كل دامپزشكی استان تهران با اشاره اختیارات قانونی اداره كل عنوان كرد در صورت حمل و نقل بدون اخذ مجوزهای بهداشتی از دامپزشكی كه منجر به شیوع بیماری گردد قانونگذار عوامل را مجرم دانسته و موضوع از طریق مراجع قانونی قابل پیگیری میباشد. این جلسه با پرسش و پاسخ بهره برداران از مسئولین به پایان رسید.


 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 144897
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه