• 1394/02/19 - 12:00
  • تعداد بازدید : 34
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بودجه مقابله با تب مالت، کافی نیست

در حالی که وظیفه سازمان دامپزشکی کشور کمتر از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیست، اما بودجه نازلی به این بخش اختصاص می‌یابد که توان تحت پوشش قرار دادن دام‌های کل کشور به واکسیناسیون وجود نخواهد داشت، بنابراین تب مالت گسترش می‌یابد.





عضو هیئت‌مدیره انجمن صنفی گاوداران امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: با وجود اینکه برای تعیین قیمت واقعی شیرخام صحبت‌های زیادی مطرح شد و جلسات مکرری با ستاد تنظیم بازار، معاون اول رئیس جمهوری، سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان و... برگزار شد، اما همچنان دامداران ناراضی از قیمت هستند و دولت نیز توان مقابله با افزایش‌دهندگان غیرمنطقی قیمت شیر را ندارند.


احمد مقدسی افزود: با وجود اینکه قیمت یک‌هزار و 440 تومانی باز هم هزینه‌های تولیدکنندگان را پاسخ نمی‌داد، اما کارخانه‌ها از خرید شیرخام به این قیمت نیز امتناع کردند تا اینکه دولت در راستای اجرایی کردن این رقم، طرح خرید تضمینی شیر را به اجرا گذاشت.


وی خاطرنشان کرد: این طرح می‌توانست موفق باشد، اما از آنجا که تنها هفت استان را تحت پوشش دارد، نمی‌تواند پاسخگوی کل استان‌های کشور باشد.


مقدسی ادامه داد: قیمت تمام‌شده یک کیلوگرم شیر یک‌هزار و 470 تومان است که باز هم اگر صنایع لبنی شیر را با قیمت یک‌هزار و 440 تومان خریداری کنند، موجبات ضرر و زیان تولیدکنندگان را باعث می‌شود، اما ضرر آن کمتر از آن است که قیمت هر کیلوگرم شیر یک‌هزار و 200 تومان باشد.



قیمت منطقی یک کیلوگرم شیر 1600 تومان است


عضو هیئت‌مدیره انجمن صنفی گاوداران تصریح کرد: در سال جاری قیمت یک کیلوگرم شیر با سود منطقی 15 درصدی باید یک‌هزار و 600 تومان باشد، اما متأسفانه هیچ‌یک از اینها عملیاتی نمی‌شود.


وی یادآور شد: ستاد تنظیم بازار مصوباتی را مطرح می‌کند که امکان عملیاتی شدن آن وجود ندارد.


مقدسی تأکید کرد: در حالی که برای خرید نوشابه و بسیاری دیگر از تنقلات تبلیغات گسترده می‌شود، اما شیر که یک منبع غنی غذایی محسوب می‌شود، مورد غفلت قرار گرفته و هر روز سهم آن از سبد غذایی مردم کمتر می‌شود.


وی درباره شیوع تب مالت در کشور اظهار داشت: وظیفه‌ای که سازمان دامپزشکی کشور برای تأمین سلامت مردم بر عهده دارد، کمتر از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیست، در حالی که بودجه‌ای به این سازمان اختصاص داده می‌شود، بسیار اندک است.


مقدسی همچنین گفت: با بودجه فعلی و نیروهای دامپزشک موجود در کشور امکان پوشش همگانی دام‌های کشور به واکسیناسیون و سایر موارد وجود ندارد؛ بنابراین شیوع تب مالت دور از ذهن نیست.


وی در ادامه افزود: افزایش تعداد لبنیات‌های سنتی در کشور عامل دیگری است که باعث شده مردم به جای خرید شیر پاستوریزه، اقدام به خریداری شیرهای فله‌ای کنند که منبع مشخصی نداشته و از لحاظ آلودگی‌های مختلف اطمینان‌بخش نیست.


مقدسی خاطرنشان کرد: لازم است مجلس توجه ویژه‌ای به بودجه دامپزشکی داشته باشد تا بتوانند با پوشش همگانی دام‌های کشور به واکسیناسیون علیه بیماری‌های سل و بروسلوز اقدام کنند.



تنها نیازمند واردات سه درصدی گوشت قرمز هستیم


عضو هیئت‌مدیره انجمن صنفی گاوداران درباره نیاز به واردات گوشت قرمز نیز ادامه داد: میزان تولید گوشت قرمز 873 هزار تن در سال است که اگر سرانه مصرف 10 کیلوگرم باشد، تنها سه درصد کمبود خواهیم داشت که رقم ناچیزی است، اما بازار واردات داغ است و هرساله شاهد آن هستیم که به بهانه مصرف گوشت قرمز برای صنایع مقادیر زیادی به کشور وارد می‌شود.


وی تصریح کرد: واردات لذت‌بخش است، اما تولیدکنندگان داخلی در حال حاضر با ضرر و زیان روبه‌رو هستند، به‌گونه‌ای که در حال حاضر بخشی از تولیدات گوساله و سایر دام‌ها مجوز صادرات به کشورهایی چون عراق را کسب کرده‌اند.


مقدسی در پایان تأکید کرد: در حالی که می‌شود با تولید داخل خودکفا بود، اما متأسفانه واردات بی‌رویه باعث نابودی صنعت دامپروری کشور شده است./


  • گروه خبری :
  • کد خبر : 144638
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه