• 1393/11/11 - 12:00
  • تعداد بازدید : 48
  • زمان مطالعه : 13 دقیقه

آلرژی ممنوع!

بعضی‌ها با آمدن بهار گرفتارش می‌شوند اما شروع شدن زمستان هم مانع تجربه کردن حساسیت‌های آزار‌دهنده نمی‌شود. ممکن است در فصلی خاص آلرژی سراغ‌تان بیاید یا اشتباهی ساده در سفارش دادن غذا یا انتخاب لباس باعث تشدید نشانه‌های آلرژیک‌تان شود اما دلیلش هر چه باشد، چیزی از آزار‌دهنده بودن عطسه‌ها، تنگی نفس‌ها، آبریزش‌های بینی و التهاب‌های بدنی کم نمی‌کند. شاید استفاده از ماسک راهی برای کم کردن این مشکلات باشد اما بیشتر از آنکه به راهی برای حل مسئله شباهت داشته باشد، نوعی پاک کردن صورت آن است. اگر شما هم برای دست به گریبان شدن با نشانه‌های آلرژی و آسم، تنها به بهانه کوچکی نیاز دارید، این مطلب را بخوانید. ما به شما می‌گوییم چطور با ساده‌ترین راه‌ها سبک زندگی‌تان را تغییر دهید تا آلرژی دست از سرتان بردارد.



اسپری بینی بخرید

شست‌وشوی هر روزه بینی می‌تواند به شما خدمت زیادی بکند. اگر می‌توانید هر روز یک یا دو بار سرم نمکی استنشاق کنید تا بینی‌تان را شست‌وشو دهد. اسپری‌هایی مثل «دکوسالین» هم می‌تواند در شست‌وشوی بینی و کم کردن نشانه‌های آلرژی به شما کمک کند. این درمان نه هزینه زیادی دارد و نه از شما وقت زیادی می‌گیرد. پس آن را جدی بگیرید تا کارتان به درمان‌های وقت‌گیر و پرهزینه نکشد.



سلامت معده‌تان را بررسی کنید

شاید همه نشانه‌هایی که تجربه می‌کنید شما را به این نتیجه برساند که دچار آلرژی هستید اما بسیاری از افرادی که مثل شما خود را آلرژیک می‌دانند از بیماری‌های دیگری رنج می‌برند و به‌خاطر شباهت علائم‌شان با نشانه‌های بیماران آلرژیک، خود را در مقام تشخیص بیماری قرار می‌دهند و با خوددرمانی اشتباه کار را برای درمان مشکل اصلی سخت می‌کنند. اگر شما مدام باید صدای‌تان را صاف کنید، خلط گلو دارید و در ریه و سینوس‌های‌تان احساس ناراحتی می‌کنید، نباید خود را صددرصد مبتلا به آلرژی بدانید. این نشانه‌ها می‌تواند به دلیل برگشت یا ریفلاکس اسید معده باشد و شما با درمان مشکلات معده و پرهیز غذایی و البته بلافاصله بعد از خوردن غذا نخوابید، می‌توانید نشانه‌های آزار‌دهنده را برطرف کنید.



کمتر استامینوفن بخورید

حتی مصرف برخی از داروها هم می‌تواند در مبتلا شدن شما به مشکلات تنفسی و آلرژی تاثیر بگذارد. محققان می‌گویند استامینوفن یکی از این داروهاست که کودکان و نوجوانان با مصرفش گرفتار این بیماری می‌شوند. بررسی‌های پژوهشگران نشان می‌دهد مصرف داروی استامینوفن احتمال بروز خس‌خس تنفسی و آلرژی را در کودکان و نوجوانان بالا می‌برد و حتی ممکن سال‌ها بعد از مصرف این علائم را به جان آنها بیندازد.



لاغر کنید

محققان می‌گویند چاق‌ها 26 درصد بیشتر از دیگران گرفتار آلرژی می‌شوند. از نظر آنها هنوز نمی‌توان گفت آیا چاقی، آلرژی را سبب می‌شود یا خیر ولی مطالعات‌شان نشان می‌دهد با کنترل چاقی در افراد می‌توان از بروز آلرژی پیشگیری کرد. امتحانش مجانی است. با لاغرتر شدن هم می‌توانید در برابر آلرژی سد بسازید و هم از هزار و یک بیماری کشنده یا ناتوان کننده دیگر فرار کنید.



هواکش‌ها را روشن کنید

هواکش‌های حمام یا هود آشپزخانه ممکن است صدای آزار‌دهنده‌ای داشته باشند اما برای جنگیدن با آلرژی چاره‌ای جز استفاده از آنها ندارید. هنگام آشپزی یا دوش گرفتن باید به هر راهی رطوبت را از خانه بیرون کنید. باز کردن پنجره می‌تواند یکی از این راه‌ها باشد اما در روزهای سرد یا روزهایی که سطح آلودگی هوا بالاست این کار به شما کمک چندانی نمی‌کند. به جای آن بهتر است از هواکش‌ها کمک بگیرید و رطوبت اضافی را با کمک‌شان از خانه بیرون کنید. گفته می‌شود رطوبت داخلی ساختمان نباید از 30 تا 40 درصد بالاتر باشد، پس اگر تحمل صدای هواکش‌ها را ندارید، چند دقیقه‌ای هدفون را در گوش‌تان بگذارید و کمی موسیقی گوش کنید.



ماست پرچرب بخورید

پژوهش‌هایی که در مورد تغذیه مادران باردار انجام شده است نشان می‌دهد خوردن ماست کم‌چرب در دوران بارداری احتمال ابتلا به آسم در کودکان را 60‌ درصد افزایش می‌دهد. محققان می‌گویند مادرانی که ماست پرچرب می‌خورند‌ سیستم ایمنی کودکان در برابر آلرژی مقاوم‌تر می‌شود و این مشکل کمتر سراغ فرزندان‌شان می‌آید. پس اگر پزشک‌تان محدودیت خاصی را در این مورد برای‌تان تنظیم نکرده است، هر روز مقداری ماست پرچرب از یک برند مطمئن را در برنامه غذایی‌تان قرار دهید.



آب‌درمانی کنید

تا جایی که می‌توانید مایعات بنوشید. با این کار شاید نتوانید مشکل اصلی یعنی حساسیت فصلی‌تان را درمان کنید اما لااقل می‌توانید عوارض آن را کمتر کنید. متخصصان می‌گویند با این کار باعث می‌شوید حساسیت اثر کمتری بر بدن‌تان بگذارد. گذشته از این، شما با مصرف مایعات بیشتر، به ویژه آب، می‌توانید با یک تیر دو نشان بزنید و در فصل سرما، با بیشتر کردن دفع بدن‌تان به دفع سریع‌تر ویروس‌ها از بدن‌تان هم کمک کنید. کار سختی نیست؛ کافی است همیشه یک لیوان آب روی میز کارتان داشته باشید تا به محض افتادن چشم‌تان به آن برای نوشیدنش اقدام کنید.



خانه را دستمال بکشید

جارو زدن بلای جان آلرژیت‌هاست. فقط جاروهای دستی نیستند که گرد و غبار خانه را از این گوشه به آن گوشه می‌برند و ذرات معلق را وارد ریه‌های شما می‌کنند، اگر آلرژی داشته باشید حتی استفاده از جاروبرقی هم می‌تواند برای شما مشکل‌سازشود و نفس کشیدن را برای‌تان سخت کند. برای فرار از چنین تهدیدی، بهتر است به جای جارو کردن خانه، روی سرامیک‌ها را با دستمال نمدار تمیز کنید. کار سختی نیست. یک‌بار با دستمال نمدار آشغال‌ها را ذره‌ذره در گوشه‌ای از خانه جمع کنید و بار دیگر با یک دستمال نمدار کل خانه را برق بیندازید.



هرچه می‌خورید را بنویسید

شاید آلرژی شما به‌خاطر هوای زمستان تشدید نشده باشد و خوراکی‌هایی که خورده‌اید باعث عود کردنش باشد. حتما اولین جمله‌ای که با خواندن سطر قبل می‌گویید این است که «من که چیز خاصی نخوردم!» زیاد به حافظه‌تان اعتماد نکنید و برای مطمئن شدن از اینکه خوراک‌تان دلیل این مشکلات است یا نه، یک روز هرچه می‌خورید را بنویسید. اگر نشانه‌های آلرژی فردای آن روز تشدید شد، می‌توانید سری به فهرست غذای‌تان بزنید و متهمان اصلی را پیدا کنید. با مشاهده تفاوت‌های فهرست آن روز با فهرست روزهای دیگر می‌توانید دلیل آلرژی‌تان را حدس بزنید.



ویتامین‌درمانی کنید

کم بودن یا کافی بودن ویتامین‌ها در بدن شما می‌تواند سرنوشت سلامت‌تان را تهدید کند. متخصصان بر این باورند که حتی انواع مختلف و مهلک سرطان‌ها هم به‌خاطر کمبود برخی ویتامین‌ها به جان افراد می‌افتند. در مورد آلرژی هم وضعیت به همین صورت است. متخصصان ادعا می‌کنند با مصرف میزان کافی ویتامین B، K  و C از طریق رعایت رژیم مناسب غذایی می‌توانید رد پای آلرژی را در زندگی‌تان محو کنید. پس تا فصل مرکبات تمام نشده به منبع‌های سرشار ویتامین C پناه ببرید. ویتامین k را هم می‌توانید در سبزیجات تازه، گوشت و پنیر پیدا کنید. برای تامین ویتامین B بیشتر هم می‌توانید کدو حلوایی، روغن زیتون و تخم‌مرغ مصرف کنید.



مراقب کودک‌تان باشید!

سن ابتلا به آلرژی در ایران پایین آمده و براساس بررسی‌هایی که در سال 2010 انجام شده است، میزان شیوع آسم در ایران در میان کودکان شش تا هفت سال در برخی استان‌ها بین پنج تا 10 درصد و در تعدادی دیگر بین 10 تا 20 درصد گزارش شده است. در این بررسی‌ها مشخص شده که حدود 7/5 تا 6 درصد کودکان ایرانی از آسم شدید رنج می‌بردند اما میزان کودکان آلرژیک از آنهایی که آسم شدید داشته‌اند بسیار بیشتر بوده است. این آمارها را سال گذشته رئیس مرکز تحقیقات آسم، آلرژی و ایمنولوژی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران در نهمین کنگره دوسالانه آسم‌، آلرژی و ایمنولوژی ارائه کرده بود.



اگر درمان نشوید. . .

اگر آلرژی‌تان را درمان نکنید به زودی شما هم به جمع میلیون‌ها مبتلا به آسم اضافه می‌شوید. در سال2011، 250 تا 300 میلیون نفر در سراسر جهان به آسم مبتلا بودند و هر ساله حدود 250هزار نفر به خاطر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند.



شب‌ها موهای‌تان را بشویید

اگر عادت به  ژل و موس مو  دارید، باید انتظار تشدید نشانه‌های آلرژی را هم داشته باشید. شاید نتوانید موهای سرکش‌تان را بدون این مواد شیمیایی رام کنید اما لااقل می‌توانید بعد از رسیدن به خانه سرتان را دوباره بشویید و آنها را از موهای‌تان پاک کنید. نیازی به استفاده دوباره از شامپو نیست. فقط با کمک آب موها را بشویید و مواد شیمیایی که می‌توانند آلرژی‌زا باشند را از آنها پاک کنید.



آرام باشید

آرامش روان بر هر درد بی‌درمان دواست. اگر می‌خواهید با آلرژی مبارزه کنید، اول باید خونسردی‌تان را حفظ کنید. زمانی که شما استرس دارید، سطح هورمون کورتیزول در بدن‌تان بالا می‌رود و این هورمون می‌تواند نشانه‌های آلرژیک را تشدید کند. اگر راه‌های دیگر را برای درمان بیماری‌تان به کار می‌بندید، می‌توانید از این توصیه هم برای داشتن حال بهتر کمک بگیرید. در لحظه‌ای که نشانه‌های آلرژی‌تان عود می‌کند، یک گوشه آرام بنشینید و برای آرام کردن ذهن‌تان تلاش کنید. شاید یاد گرفتن چند نشانه مدیتیشن و تن‌آرامی بتواند به شما کمک کند. محققان در یک بررسی ثابت کرده‌اند با کمک ورزش یوگا می‌توان آمار مبتلایان آلرژی را پایین آورد. از میان شرکت‌کنندگان بررسی آنها 39 درصد از بیماران به بیش از یک آلرژی مبتلا بودند که نتایج نشان داد این گروه از استرس بیشتری رنج می‌برند.



به لباس‌های‌تان نگاه کنید

سرمای هوا شما را مجبور به پوشیدن لباس‌های بیشتری می‌کند اما گاهی همین تلاش برای ایمن شدن در برابر سرما آلرژی‌تان را تشدید می‌کند. برخی لباس‌ها از موادی تولید شده‌اند که می‌توانند آلرژی‌زا باشند پس اگر در حراجی‌ها یک پالتو را به قیمتی بسیار ارزان خریده‌اید به خودتان نبالید. ممکن است همین پالتوی دوست داشتنی شما از پارچه‌ای دوخته شده باشد که نشانه‌های خاموش آلرژی را بیدار می‌کند. شاید هم پلیورهای‌تان از نخ‌هایی بافته شده باشند که حساسیت را به جان‌تان می‌اندازد. پس در روزهایی که علائم آلرژی بیشتر از قبل به شما حمله می‌کنند، نگاهی به لباس‌هایی که به تن کرده‌اید بیندازید.



بالش‌تان را چک کنید

نمی‌توانیم به شما توصیه کنیم سراغ بالش پر بروید یا اینکه از بالش پشمی استفاده کنید. هر کدام از این بالش‌ها می‌توانند حساسیت‌زا باشند پس اگر نشانه‌های‌تان در صورت استفاده از این بالش‌های راحت تشدید می‌شود، سرتان را روی‌شان نگذارید. نمونه‌های نامرغوب الیاف مصنوعی هم می‌توانند گذشته از حساسیت‌زا بودن سلامت شما را از جهات دیگر هم تهدید کنند اما اگر یک بالش مرغوب از الیاف مصنوعی تهیه کنید و سراغ نمونه‌هایی بروید که روی بسته‌بندی‌شان «ضدحساسیت» هم نوشته شده است، تا اندازه‌ای خیال‌تان نسبت به کنترل علائم آلرژی می‌تواند راحت باشد.



ملحفه‌ها را بجوشانید

شستن ملحفه‌ها با آب داغ می‌تواند دوام‌شان را کم کند، رنگ و روی‌شان را ببرد یا اینکه باعث آب رفتن‌شان شود اما برخی بررسی‌ها نشان می‌دهند اگر آنها را در دمای پایین بشویید نمی‌توانید غبارها و آلودگی‌هایی که باعث تشدید نشانه‌های آلرژیک می‌شوند را حذف کنید. یک بررسی می‌گوید برای رسیدن به این هدف، باید ملحفه‌های‌تان را هر هفته در آب 140 درجه بجوشانید. شاید چنین کاری برای‌تان ممکن نباشد اما بهتر است ماشین لباسشویی‌تان را روی بالاترین درجه روشن کنید.



دستگاه تصفیه‌ هوا بخرید

تنها آلودگی هوا نیست که باید شما را به فکر خریدن یک دستگاه تصفیه هوای خانگی بیندازد. اگر به آلرژی مبتلا هستید، در روزهای هوای پاک هم حتی این دستگاه‌ها می‌توانند به شما خدمت کنند. پس با توجه به متراژ خانه‌تان یک دستگاه را انتخاب کنید و برای عوض کردن فیلترش در فاصله‌های زمانی که روی کتابچه دستگاه توصیه شده هم حساس باشید. این دستگاه‌ها شما را از شر ذرات معلقی که به سلامت‌تان آسیب می‌زنند راحت می‌کند.



سوزن‌ها را فراموش نکنید

متخصصان طب سوزنی می‌گویند تکنیک‌هایی که استفاده می‌کنند می‌تواند اغلب بیماری‌ها را از جان شما بیرون کند. مطالعات پژوهشگران هم برخی از ادعاهای آنها را تایید می‌کند. یکی از این پژوهش‌ها از تاثیر مثبت سوزن‌های آنها برای درمان آلرژی می‌گوید. از نظر پژوهشگران از آنجا که سوزن‌های این طب می‌توانند سطح هورمون استرس را در بدن کاهش دهند، در کم کردن نشانه‌های آلرژی هم می‌توانند موثر باشند.



آفتاب بگیر، آلرژی نگیر!

پنج سال پیش بود که دکتر فرهاد غریب‌دوست، رئیس مرکز روماتیسم ایران از نتایج پژوهش‌هایی پرده برداشت که می‌گفت بیشتر از نیمی از ایرانی‌های زیر 40 سال، دچار کمبود ویتامین D هستند و دو سال بعد رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور ادعا کرد که 80 درصد ایرانی‌ها به کمبود این ویتامین مبتلا هستند. درحالی که نور خورشید تاثیر اصلی را بر تامین ویتامین D بدن می‌گذارد و تنها 20 درصد میزان مورد نیاز آن از طریق مواد غذایی جذب می‌شود، متخصصان هشدار می‌دهند ایرانی‌ها به اندازه کافی در معرض تابش خورشید قرار نمی‌گیرند و به همین دلیل بیشتر از 50 درصدشان به کمبود این ویتامین مبتلا هستند. قصه کمبود ویتامین D و مشکلات ناشی از آن طولانی است اما حالا که در مورد آلرژی نوشتیم، باید بگوییم از نظر محققان، کافی نبودن میزان این ویتامین در بدن کودکان آنها را به آلرژی مبتلا می‌کند. محققان می‌گویند آشتی با نورخورشید، ماهی، روغن ماهی، سبزیجات و لبنیات می‌تواند در تامین این ویتامین تاثیرگذار باشد و کنار گذاشتن آنها، گذشته از پوکی استخوان، سرطان و مشکلات جبران‌ناپذیر دیگر، افراد را در بزرگسالی به آلرژی مبتلا می‌کند. البته یادتان نرود نور خورشید ویتامین D را تامین می‌کند اما اگر بدون استفاده از ضدآفتاب فرزندتان را در معرض آن قرار دهید، احتمال ابتلایش در آینده به مشکلات پوستی و سرطان پوست را بالا می‌برید
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 144585
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه