• 1401/07/30 - 10:09
  • تعداد بازدید : 716
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

چرا مصرف لبنیات علائم بیماری "ام‌اس" را تشدید می‌کند

مبتلایان بیماری مولتیپل اسکلروزیس به اختصار ام‌اس(MS) اغلب پس از مصرف لبنیات از بروز علائم شدیدتر بیماری شکایت می‌کنند و اکنون محققان دانشگاه‌های بن(Bonn) و ارلانگن-نورنبرگ(Erlangen-Nuremberg) علت احتمالی این امر را یافته‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، طبق این مطالعه، پروتئینی که در شیر گاو وجود دارد باعث ایجاد التهابی می‌شود که غشای عایق اطراف سلول‌های عصبی را هدف قرار می‌دهد. این مطالعه این ارتباط را در موشها نشان داد اما شواهدی از وجود مکانیسمی مشابه در انسان‌ها نیز یافت شده است. بنابراین محققان توصیه می‌کنند که گروه‌های خاصی از مبتلایان از مصرف محصولات لبنی خودداری کنند. این مطالعه در مجله "PNAS" منتشر شده است.

"استفانی کورتن"(Stefanie Kürten) از موسسه آناتومی در دانشگاه بن توضیح می‌دهد: ما بارها و بارها از بیماران شنیده‌ایم که وقتی شیر، پنیر یا ماست مصرف می‌کنند، احساس بدتری پیدا می‌کنند. این استاد آناتومی اعصاب که به عنوان یک متخصص مشهور در بیماری ام‌اس شناخته می‌شود مطالعه خود را در سال ۲۰۱۸ در دانشگاه ارلانگن-نورنبرگ آغاز کرد و یک سال و نیم قبل به بن نقل مکان کرد تا کارش را با گروه تحقیقاتی‌اش ادامه دهد.

او می‌گوید: ما به موش‌ها، پروتئین‌های مختلفی از شیر گاو تزریق کردیم. ما می‌خواستیم بفهمیم که آیا مولفه‌ای مرتبط با بروز علائم بیماری در شیر وجود دارد یا خیر. محققان آن چه که به دنبالش بودند را یافتند. زمانی که آن‌ها کازئین شیر گاو را به حیوانات تزریق کردند، موش‌ها اختلالات عصبی نشان دادند. تصاویر میکروسکوپ الکترونی نشان از آسیب به غشای عایق اطراف رشته‌های عصبی یعنی میلین داشت. این ماده چربی-مانند از ایجاد اتصال کوتاه جلوگیری می‌کند و علاوه بر آن به طور قابل توجهی هدایت پیام‌های عصبی را تسریع می‌کند.

  • گروه خبری : اخبار حوزه دامپزشکی
  • کد خبر : 291536
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال تهران

admin ادمین پورتال تهران

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه