مدیر کل دامپزشکی استان تهران طی جلسه ای با مدیران واحدهای صادر کننده چرم و پوست شهرستان ورامین گفت:
تسهیل فرایند صادرات از اولویتهای دامپزشکی است

به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان ورامین، دکتر مسعود محمدیان مدیر کل دامپزشکی استان تهران طی جلسه ای با مدیران واحدهای صادر کننده پوست و چرم موجود در این شهرستان که در راستای تسهیل فرایند صادرات برگزار شد، گفت: تسهیل فرایند صادرات از اولویتهای دامپزشکی استان است .
وی در ادامه این جلسه ضمن اشاره به جایگاه ویژه دامپزشکی در صادرات غیر نفتی گفت: باید تلاش کرد با ارتقاء سطح بهداشتی و کیفیت محصولات، به صادراتی پایدار دست یابیم
قابل ذکر است شهرستان ورامین دارای ۶۲ واحد تولیدی چرم و پوست بوده که ۳۷ واحد آن در زمینه صادرات فعالیت دارند و در طی ۸ ماهه امسال بیش از ۵ میلیون جلد سالامبور گوسفندی، یک میلیون و هشتصد هزار جلد وت بلو گوسفندی و ۱۳ هزار جلد کراست و چرم شترمرغ به کشورهای آسیایی و اروپایی صادر شده است.
جهت اطلاع
چرم سالامبور، چرمی است که مو و پشم های آن را از بین می برند. سپس آن را با اسید و نمک کنسرو می کنند. چرم سالامبور برای نگهداری طولانی مدت به کار می رود.
پوستهائی که بعد از سالامبور شدن با استفاده از نمک کروم قلیائی ، دباغی شده باشند. این لغت از دو کلمه انگلیسی " وت" به معنی خیس یا تر و "بلو" به معنی آبی گرفته شده است. پوستهای دباغی شده کرومی چون خیس هستند به آن جهت "وت" و چون رنگ نمک کروم را که آبی رنگ است بخود گرفته اند" بلو " نامیده می شود.
چرم کراست اصطلاحا به چرمی اطلاق می شود که پس از دباغی خشک شده، اما هنوز رنگ آمیزی روی آن صورت نگرفته است و ظرفیت اجرای هر گونه کار نظیر انواع چاپ و رنگ بر روی چرم را دارد.به صورت بسیار مختصر و مفید اینکه پوست خام حیواناتی نظیر، گاو گوسفند، بز و …..که به سالامبور معروف است، با استفاده از مواد شیمیایی، ابتدا تبدیل به «وت بلو» میشود و سپس تحت شرایط خاص دمایی و اعمال مواد شیمیایی مختلف و اجرای مراحل فیزیکی، وت بلو به «کراست» تبدیل میشود. در نهایت، این کراست است که با طی مراحلی به «چرم» تبدیل میشود.
نظر دهید