شنبه 06 دی 1404

flag
  • 1390/04/29 - 12:00
  • تعداد بازدید : 47
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری اولین دوره كلاس‌های ترویجی بیماری‌های مشترك با عنوان بیماری CCHF

اولین دوره کلاس‌های ترویجی بیماری‌های مشترک با عنوان بیماری تب خونریزی‌دهنده کنگو 23 تیرماه سال جاری در دامپزشکی استان تهران برگزار شد.

امسال سال جهانی دامپزشكی نامگذاری شده و یكی از فعالیت‌های الزامی این سال آموزش عمومی مردم و مشاغل است.

دكتر جهان پیما، معاون فنی اداره كل دامپزشكی استان تهران با بیان این مطلب گفت: اولین جلسه آموزشی بیماری‌های مشترك بین انسان و دام با عنوان آشنایی با بیماری تب خونریزی‌دهنده كریمه كنگو 23 تیرماه سال جاری شروع شده كه در این ارتباط اداره آموزش و روابط عمومی اداره كل دامپزشكی استان تهران برنامه‌ریزی گسترده‌ای دارند.

وی با اشاره به ویژگی‌های بیماری تب كریمه كنگو (CCHF) افزود: تب كریمه كنگو یك بیماری ویروسی است كه به كمك ناقل خود كه در غالب موارد كنه هیالوما است ایجاد می‌شود. كنه آلوده می‌تواند ضمن آلوده كردن سایر كنه‌ها و نسل بعد از خود دام و یا انسان را آلوده نماید. انسان سالم در اثر تماس با دام آلوده یا انسان بیمار، گزش كنه آلوده و یا تماس با خون و ترشحات دام یا انسان بیمار آلوده می‌شود.

جهان‌پیما تصریح كرد: این بیماری در دام دارای علائم متنوعی نیست و بیشتر به صورت تب دیده می‌شود ولی در انسان مبتلا با علائم بسیار شدید و متنوعی مانند تب، سردرد، تهوع، خونریزی مخاطات، درد شدید عضلانی به ویژه در ناحیه پشت، خونریزی شدید از رحم و لوله‌های ادراری و گوارش بروز می‌كند و یك بیماری كشنده محسوب می گردد.

معاون فنی اداره كل دامپزشكی استان تهران با اشاره به اقدامات كنترلی در خصوص این بیماری متذكر شد: برای كنترل این بیماری به دو روش می‌توان عمل كرد. یكی در جمعیت دامی كه به صورت مبارزه با ناقل بیماری (كنه) انجام می‌شود كه از طریق سم پاشی بدن دام و جایگاه آن، بهسازی اماكن دامی و آموزش‌های عمومی امكان‌پذیر است. در روش دوم كنترل با آموزش‌های عمومی در جمعیت انسانی در جهت رعایت بهداشت فردی و جمعی، بهداشت و ایمنی كار، آموزش گروه در معرض خطر از جمله كاركنان كشتارگاه‌ها، قصاب‌ها، دامپزشكان، پزشكان و پرسنل شاغل در دامپزشكی و بهداشت و درمان امكان‌پذیر است و افراد باید در هنگام تماس با دام، لاشه و ترشحات خونی از وسایل ایمنی كار نظیر لباس كار، چكمه، دستكش، ماسك و عینك استفاده نمایند. گوشت و آلایش خوراكی دام را به مدت 24 ساعت در یخچال و در دمای 4-0 درجه نگهداری كنند و از حمل و نقل غیر مجاز دام خودداری نمایند.

وی با اشاره به اینكه مردم نیز با رعایت توصیه‌های بهداشتی می‌توانند در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر عمل نمایند تاكید كرد: مردم باید از خرید گوشت‌های بازرسی نشده و بدون مهر دامپزشكی، انجام كشتار دام به صورت سنتی و خارج از كشتارگاه خودداری نمایند و در صورت بروز هرگونه علائم از قبیل تب، سردرد، درد شدید عضلانی به ویژه در ناحیه پشت و گردن، خونریزی از بینی و لثه، استفراغ، خونریزی در مخاطات و چشم و دفع خون از ادرار و مدفوع سریعا به پزشك مراجعه نمایند.
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 144626
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور