شنبه 06 دی 1404

flag
  • 1391/02/24 - 12:00
  • تعداد بازدید : 48
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برنامه های اداره كل دامپزشكی استان تهران در سال تولید ملی و حمایت از كار و سرمایه ایرانی

مدیر کل دامپرشکی استان تهران گفت :این اداره کل در سال 91تلاش می نماید در راستای عملیاتی نمودن شعار مقام معظم رهبری با کاهش ضایعات تولید فرآورده های دامی و تلفات دام افزایش تولید رابه مرحله اجرا درآورد.

دكتر محمد رضا حزبئی گفت: از دیر باز یكی از مشكلات اساسی بشر تامین نیازهای غذایی بوده است.به گونه ای كه امنیت غذایی به عنوان یكی از اهداف مهم برنامه های دولتها قرار گرفته است.بدون شك بخش مهمی از تولیدات كشاورزی را تولیدات دامی تشكیل میدهد.در كشور ما سرمایه دامی از اهمیت خاصی بر خوردار است و از دیر باز دامداریها ومرغداریها علاوه بر اینكه بعنوان شغل و منبع امرارمعاش گروه كثیری از مردم بوده است.بخش مهمی از نیازهای غذایی مردم را تامین می كرده است. پیشگیری از بیماریها و نظارت بر بهداشت عمومی باعث افزایش راندمان تولید و حفظ و حراست از سرمایه های دامی كشورمی گردد تلاشهای بخش دامپزشكی سهم بسیار مهمی را در تامین نیازهای غذایی مردم و جلوگیری از وابستگی به خارج از كشور ایفا می كند بدیهی است حتی در صورت نیاز به واردات تولیدات دامی خارج از كشور نیزدامپزشكی با جلوگیری از ورود اجرام اگزوتیك یا اجرام بیماریزای غیر معمول بوسیله اجرای ضوابط و قوانین قرنطینه ای نقش بسزایی را در حفظ سرمایه های دامی ایفا می كند

وی افزود:سازمان دامپزشكی كشور بصورت شبكه بزرگ مرتبط مجری برنامه های ملی و منطقه ای می باشند.تلاشهای این بخش علاوه بر تامین سلامت دام و تولیدات دامی بطور مستقیم موجب ارتقائ شاخصهای بهداشتی انسانی و كاهش ابتلا به بیماریهای مشترك انسان و دام می گردد.

وی درادامه ابراز نمود :در سالی كه رهبر معظم انقلاب آن را سال تولید ملی و حمایت از كار و سرمایه ایرانی نامیده اند. این اداره كل تلاش می نماید در راستای عملیاتی نمودن شعار مقام معظم رهبری افزایش تولید از طریق كاهش ضایعات و تلفات به مرحله اجرا درآورد.گرچه اقداماتی مثل قرنطینه،كنترل حمل،بیماری یابی،افزایش سطح بهداشت واحدهای تولیدی، واكسیناسیون و رعایت زنجیره سرد و نیز كنترل كیفی واكسنها دارو و سموم از اهمیت خاصی برخوردار است.

این آموزشها می بایستی در سطوح مختلف و با لحاظ اهمیت نقش و یا وظایف محوله بشرح ذیل انجام شود:

1.در سطح كارگران واحدهای دامداری مراكز فرآوری و عرضه محصولات دامی انجام شود.

2.كلیه صاحبان واحدهای مذكور در بند یك می بایستی با توجه به ضرورت حفظ كیفیت و بهداشت به منظور كاهش تلفات و ضایعات، افزایش زمان ماندگاری محصول و نیز ایجاد بستر لازم جهت حضور در بازارهای جهانی باید بصورت مداوم تحت برنامه های آموزشی و انتقال روشها و تجربیات جدید قرار گیرند.

3.كلیه ناظران بهداشتی بخش خصوصی و دولتی نیز می بایستی آموزشهای لازم جهت استفاده از آخرین یافته ها جهت اعمال ضوابط نظارتی را داشته باشند.

این اداره كل امید دارد با استفاده از این راهكار بتواند نقش موثری در حفظ نگهداری و افزایش ماندگاری و سلامت محصولات تولیدی را در داخل كشور به انجام رساند.همچنین با كاهش تلفات و ضایعات بر میزان تولید بیفزاید.
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 144298
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور