شنبه 06 دی 1404

flag
  • 1392/10/16 - 12:00
  • تعداد بازدید : 48
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

این بیماری در كمین سواركاران است







مدیركل دامپزشكی استان كرمانشاه مشمشه را از مهمترین بیماری‌های مشترك انسان و تك‌سمی‌ها عنوان كرد و از سواركاران و افراد مرتبط با اسب خواست نسبت به این بیماری آگاهی‌های لازم را كسب كنند.



دكتر نادر پرور درباره بیماری مشمشه، گفت: این بیماری یكی از مهمترین بیماری‌های مشترك بین انسان، تك‌سمی‌ها و گربه‌سانان است و بیشتر در حیواناتی از جمله اسب، ببر و شیر دیده می‌شود. وی افراد مرتبط با حیات‌وحش، سواركاران اسب، فعالان هیئت ورزشی سواركاری و دست‌اندركاران خرید و فروش اسب را مهمترین گروه‌های در معرض خطر بیماری مشمشه دانست و تماس فیزیكی نزدیك با حیواناتی از جمله اسب و تیماركردن حیوان را از جمله راه‌های انتقال این بیماری از حیوان به انسان عنوان كرد.



به گفته مدیركل دامپزشكی استان كرمانشاه بیماری مشمشه در موارد شدید حتی می‌تواند منجر به مرگ شود. پرور ادامه‌داد: این بیماری به چند شكل مختلف دیده می‌شود كه یك نوع از آن از ظاهر حیوان قابل تشخیص نیست و تنها با تست‌های تخصصی مربوط به این بیماری مشخص می‌شود.



وی با بیان اینكه این تست همواره در تمام مراكز پرورش اسب و سواركاری كه با دامپزشكی همكاری می‌كنند انجام می‌شود، یادآوری كرد: این تست رایگان است و هر سال بیش از هزار اسب با این تست در استان مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و در پایان كارت سلامت برای آنها در نظر گرفته می‌شود.



مدیركل دامپزشكی استان كرمانشاه خاطرنشان كرد: نوع دیگر بیماری مشمشه نوع تنفسی آن است كه به راحتی از علائم تنفسی حیوان قابل تشخیص است و انواع دیگری از جمله نوع گوارشی و پوستی بیماری مشمشه نیز وجود دارد، اما در هر صورت تشخیص نهایی بیماری مشمشه باید از طریق تست تخصصی آن صورت گیرد.



پرور كانون بیماری مشمشه را در كشور عراق اعلام كرد كه همجوار بودن ما با كشورعراق حساسیت نسبت به این بیماری را تشدید می‌كند. وی اظهارداشت: به همین منظور هماهنگی لازم با دستگاه‌های مربوطه از جمله محیط‌زیست، دانشگاه علوم‌پزشكی و حتی هیئت سواركاری انجام شده است تا همكاری لازم را برای مبارزه با بیماری مشمشه با دامپزشكی داشته باشند.



مدیركل دامپزشكی استان كرمانشاه با تاكید بر اینكه حمل و نقل اسب و شركت آن در مسابقات باید بعد از تایید سلامت دامپزشكی باشد، از سواركاران و افراد مرتبط با تك سمی‌ها هم خواست تا اطلاعات خود را نسبت به بیماری‌های مشترك انسان و حیوان بیشتر كنند. پرور افزود: در صورت مشاهده هرگونه علائم در تك سمی‌ها باید نزدیك‌ترین شبكه دامپزشكی را در جریان گذاشت تا اقدامات پیشگیرانه انجام شود و از ابتلای سایر حیوانات به این بیماری جلوگیری شود.
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 145058
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور