اطلاعیه بهداشتی درخصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
دامداران، کارگران دامداریها، قصابها و کلیه افراد مرتبط با دام: باتوجه به شروع فصل گرما و فصل تکثیر و فعالیت کنه ها و احتمال بروز و شیوع بیماری تب خونریزی دهنده ، رعایت نکات و اقدامات بهداشتی ذیل جهت پیشگیری از بروز بیماری ، ضروری می باشد:
- درصورت استفاده از گوشت قربانی در مراسم و اعیاد ، پیش از مصرف به مدت 24 ساعت در یخچال (صفر تا چهار درجه) نگهداری شود.
- از آنجا که کنه ها و حشرات ناقل بیماری می باشند سم پاشی دام و اماکن دامی و منازل جهت از بین بردن کنه ها و حشرات الزامی است.
- خودداری از هرگونه نقل و انتقال و خرید و فروش دام های مشکوک و غیر بومی و بدون مجوز دامپزشکی به ویژه در مناطقی که سابقه بروز بیماری وجود دارد.
- رعایت موارد ایمنی و بهداشتی هنگام کار با دام از قبیل استفاده از دستکش ، ماسک، چکمه و لباس کار مناسب
- اجتناب از کشتار غیرمجاز دام
- از جدا سازی و له کردن کنه های موجود روی بدن دامها خودداری نمایید.
-بعد ازانجام کار روزانه ، دست ها و وسایل و البسه کار را شستشو و ضد عفونی نمایید.
- پیش از آغاز کار از عدم وجود خراش و جراحت پوستی مطمئن شوید.
- تماس با خون و ترشحات و بافت های آلوده دام می تواند برای انسان بیماری زا باشد.
- تهیه گوشت مورد نیاز از مراکز عرضه مجاز و ممهور به مهر نظارت دامپزشکی
- درصورت بروز علایم بیماری شامل تب بالا ، دردهای عضلانی و سردرد ، پرخونی مخاط چشم و خونریزی عمومی در بدن سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایید.
نظر دهید