• 1398/12/12 - 10:25
  • تعداد بازدید : 544
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قدس عنوان کرد

هویت دار بودن فرآورده مهمترین فاکتور در انتخاب محصولات خام دامی است

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قدس با اشاره به اینکه مهمترین موضوع در فرآورده های خام دامی، بحث هویت فرآورده است گفت: فرآورده هویت دار موجب افزایش اعتماد مصرف کننده، طول عمر بیشتر در نگهداری محصول، فرهنگ سازی و ایجاد رقابت میان تولید کنندگان می شود.

 رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قدس در ارتباط با نظارت بر فرآورده های خام دامی و جلوگیری از بروز بیماری ها اظهار داشت: تاکنونی گزارشی از انتقال ویروس کرونا از طریق دام و فراورده های خام دامی داده نشده است. عملا کنترل این ویروس در این دسته از فرآورده ها ریسکی ندارد البته احتمال انتقال وجود دارد اما سرایت بیماری کرونا به این طریق گزارش نشده است. اماازدیگر ویروس های خانواده کرونا ویروس ها بیماری هایی نظیر سارس و مرس و آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان به عنوان بیماری مشترک انسان و دام مطرح می باشد.
 
وی افزود: در شهرستان قدس ۶ مزرعه طیور تخم گذار وجود دارد که در سالهای گذشته به دلیلی عدم رعایت ضوابط، اجازه جوجه ریزی به واحدها داده نشد و در عمل دارای ظرفیت خالی هستند و تنها یک واحد پرورش پولت یا جوجه مرغ تخم گذار، با ظرفیت حدود ۸۵ هزار درحال فعالیت می باشد.
 
کریمی ادامه داد: شهرستان قدس دارای واحدهای دامداری و طیور زیادی نیست که می تواند به دلیل محدودیت محدوده شهری باشد. تعداد ۴ واحد دامی صنعتی گاو شیری در شهرستان فعالیت می کنند که جز واحد های بزرگ و عمده استان تهران هستند و دو واحد در سطح کشور نمونه است.
 
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قدس گفت: شهر قدس دارای یک واحد سردخانه جهت نگهداری فرآورده های خام دامی، همچنین یک واحد کشتارگاه صنعتی طیور ویک بسته بندی فرآورده های خام دامی در منطقه هفت جوی است.
 
وی بیان داشت: بیشترین فعالیت اداره دامپزشکی شهرستان قدس در زمینه نظارت در مراکز عرضه فراورده های خام دامی است. این اداره با شعار “نظارت از مزرعه تا سفره” بر واحدهای دام، طیور و آبزیان، نوع تغذیه، پرورش دام و طیور، کشتارگاه و بسته بندی نظارت می کند تا محصولی دارای شرایط بهداشتی مناسب به دست مصرف کننده برسد.در این شهرستان بیش از ۴۰۰ واحد مرکز عرضه شامل قصابی مرغ وماهی فروشی ،آشپزخانه و مرکز تهیه غذا و فروشگاه زنجیره ای در سطح شهر وجود دارد.
 
کریمی گفت: مهمترین موضوع در فرآورده های خام دامی، بحث هویت فرآورده است. فرآورده ای مورد تایید دامپزشکی می باشد که مشخصات آن شامل تاریخ تولید محل تولید و فرآوری و تازه و منجمد بودن روی لیبل و یا برچسب بسته بندی درج و موازین بهداشتی در مراحل تهیه و فراوری فرآورده خام دامی رعایت شده باشد. فرآورده های خام دامی شامل گوشت قرمز و سفید و یا آلایش خوراکی هرچقدر در شرایط بهداشتی مناسبی تولید و نگهداری شود طول عمر و تاریخ نگهداری بیشتری دارد و مردم نیز به محصول سالم اعتمادی بیشتر پیدا می کنند و فرهنگ سازی بیشتری در این زمینه صورت می گیرد. با ترویج این فرهنگ، رقابت میان تولید کنندگان بالا رفته و این منجر به افزایش ارتقا بهداشتی محصولات تولیدی می شود.
 
وی در ارتباط با تخلف واحدهای موجود بیان داشت: تاکنون مشکل حادی در شهرستان قدس که منجر به پلمب شود، گزارش نشده و در صورت بروز تخلف ابتدا تعهد اداری و سپس تعهد محضری و در مرحله بعد ورود تعزیرات، اماکن و تقاضای پلمب با تایید و حکم مرجع قضایی انجام می شود.
 
رئیس اداره دامپزشی شهرستان قدس تصریح کرد: با قطعه بندی گوشت و مرغ و ماهی در منزل و یا استفاده از فرآورده های بسته بندی، می توان میزان تماس فرآورده های خام دامی را با آلودگی های احتمالی محیطی، کاهش داد. همچنین از شهروندان محترم درخواست می شود در صورت مشاهده هرگونه تخلفی بهداشتی درخصوص فرآورده های خام دامی به شماره تلفن ۴۶۸۰۳۰۳۶ اداره دامپزشکی شهرستان قدس اطلاع دهند.
  • گروه خبری : اخبار اصلی,اخبار شهرستان قدس,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 249993
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه