در راستای سیاستهای آموزشی ضمن خدمت دامپزشکی استان تهران:
دوره بازآموزی تشخیصی بیماری سل گاوی در شهرستان اسلامشهر برگزارشد
در راستای سیاستهای هدفمند آموزشی ضمن خدمت اداره کل دامپزشکی استان تهران، دوره عملی کلاس آموزشی بیماری سل گاوی در کشتارگاه فجر شهرستان اسلامشهر برگزار شد
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان تهران: این کلاس آموزشی با حضورکارشناسان دفتربهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور، کارشناسان اداره کل دامپزشکی و مسئولین اکیپ تست سل ادارت دامپزشکی شهرستان های استان تهران در یک واحد دامداری درشهرستان اسلامشهر بصورت عملی با تشریح ابزار های مورد نیاز تست و قرائت ، مشخصات سرنگ های تست سل ، مایع توبرکولین گاوی و مرغی ، تفاوت های ظاهری ویال ها و سرنگ های تست سل ، نحوه کار با سرنگ تست سل ( کشیدن مایع ، هواگیری و ....) ، اجرای عملیات بر روی دام زنده ، الزامات قبل از تست عملی ، محل انجام تست توبرکولین گاوی در بدن دام و..... ، نحوه تفسیر نتایج در قرائت سل و ابلاغ نتایج به دامدار ، نحوه تکمیل فرمهای مربوطه ، نحوه برخورد با موارد مثبت و مشکوک ، اعزام دام مثبت به کشتارگاه ، ابلاغ نواقص بهداشتی – مدیریتی دامداری و ... مطابق با ضوابط و مفاد دستورالعمل اجرایی سازمان دامپزشکی برگزار شد .
گفتنی است:سل گاوی بیماری مزمن دامها میباشد که در اثر باکتری مایکوباکتریوم بوویس ایجاد میشود و قرابت نزدیک با عامل سل انسان و پرندگان دارد. این بیماری عموماً پستانداران را درگیر نموده و باعث علائم عمومی، سرفه و گاهی مرگ خواهد شد. نام توبرکولوزیس از کلمه ندولز یا توبرکلز که همان عقده های لنفاوی درگیر در دامهای مبتلا می باشد گرفته شده است. امروزه سل بیماری مهم در بین گاوها وحیوانات وحشی ونیز بعنوان یک زئونوز (قابل انتقال از دام به انسان) مورد توجه میباشد. سل در لیست بیماریهای کددار قراردارد که می بایست به سازمان بهداشت جهانی دام ) OIE)گزارش شود.
این بیماری مسری بوده و در اثر تماس دامهای اهلی و وحشی مبتلا منتشر میشود. معمولا آلودگی از طریق استنشاق ذرات عفونی سرفه منتقل می شود . گوساله و انسان از راه خوردن شیر خام گاوهای بیمار مبتلا می شوند وبه علت کند بودن دوره بیماری از چند ماه یا سال تا زمان مرگ دام این دامها قادرند قبل از شروع علائم کلنیکی بیماری را به سایر گله ها پخش نمایند. بنابراین نقل و انتقال دامهای اهلی آلوده ولی شناسایی نشده و تماس آنها با حیوانات وحشی راه اصلی انتشار بیماری می باشد.
برنامه کنترل استاندارد سل براساس تست و کشتار می باشد. برنامه ریشه کنی بیماری با بازرسی گوشت پس از کشتار، مراقبت فعال شامل معاینه فارم، تست گاوها و حذف گاوهای آلوده و دامهای در تماس و کنترل تردد دام در کاهش و محدود سازی بیماری موثر است. که با بازرسی و تشخیص سل از ورود دامهای بیمار به زنجیره غذایی جلوگیری می شود.
نظر دهید