• 1403/04/20 - 08:47
  • تعداد بازدید : 436
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دامپزشکی استان تهران درجلسه کارگروه پدافند زیستی استان مطرح کرد:

بکارگیری روش های مبارزه بیولوژیکی جهت کاهش جمعیت حشرات، بخصوص پشه آئدس

در راستای اجرای دستورالعمل "واپایش تهدیدات ناشی از ناقل مهاجم زیستی (پشه آئدس)" جلسه هماهنگی بین‌بخشی با حضور نمایندگان دستگاه‌ها و سازمان‌های مجری برنامه توسط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان تهران ،در این جلسه دکتر علیرضا اولیائی‌منش معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس کارگروه پدافند زیستی استان تهران، ضمن قدردانی از مشارکت فعال دستگاه‌ها و سازمان‌های عضو کارگروه، انتظارات و شرح وظایف سازمان‌های مسئول در روند اجرای طرح ملی مقابله با ناقلین مهاجم زیستی را مطابق تصویب‌نامه و دستورالعمل کمیته دائمی پدافند غیر عامل کشور بیان کرد.

در ادامه علی رضوان مدیر کل پدافند غیر عامل استانداری تهران بر لزوم طراحی، اجرا و حصول اطمینان از اجرای برنامه عملیاتی واپایش تهدیدات ناشی از ناقل مهاجم زیستی (پشه آئدس) در همه دستگاه‌ها و سازمان‌های عضو با محوریت کارگروه پدافند زیستی استان تأکید کرد.

در ادامه دکتر مسیان مقدم به نمایندگی از اداره کل دامپزشکی استان تهران ضمن تشریح آمار آموزشی و مانورهای انجام گرفته شده وهمچنین میزان عملیات های سم پاشی در سال های ۱۴۰۲ و فصل بهار ۱۴۰۳ به ارائه پیشنهادهایی در خصوص بکارگیری روش های مبارزه بیولوژیکی جهت کاهش جمعیت حشرات، بخصوص پشه آئدس پرداخت.

قابل ذکر است مبارزه بیولوژیک با آفات به روشهای زیر صورت می پذیرد:

کنترل بیولوژیک، پدیدهای طبیعی است که هدف آن تنظیم جمعیت موجودات می‌باشد. کنترل بیولوژیک ممکن است به صورت طبیعی یا با دخالت انسان اتفاق بیافتد، که به این نوع کنترل، کنترل بیولوژیک کاربردی گفته می‌شود. در کنترل بیولوژیک از عوامل مختلفی استفاده می‌شود که عبارتند از:

1-ریزجانداران: شامل ویروس، باکتری و قارچ‌ها هستند که باعث آلودگی عامل خسارت‌زا شده و از این طریق آفت را از بین می‌برند.

2-شکارگرها: این عوامل مستقیما از آفت تغذیه می‌کنند و آن را از بین می‌برند مثل حشره مفید کفشدوزک که آفت شته را از بین می‌برد.

3-پارازیت‌ها یا انگل‌ها: این عوامل بیولوژیک با تخمگذاری روی بدن آفت از آن تغذیه می‌کنند و از این طریق آفت را از بین می‌برند، مثل زنبور براکون که لارو کرم غوزه پنبه را از بین می‌برد.

4-پارازیتوئیدها: این دسته از انگل‌ها از طریق تخمگذاری بر روی تخم‌های آفت، آن‌ها را از بین می‌برند؛ مثل زنبور تریکوگراما که با تخمگذاری بر روی تخم کرم سیب، آن را از بین می‌برد. حشرات مفید مانند زنبور تریکوگراما در کارگاه‌های پرورش حشرات مفید (انسکتاریوم) تکثیر و به کشاوزران عرضه می‌شوند تا با رهاسازی این زنبور، جمعیت آن در طبیعت افزایش یابد.

5-روش ژنتیکی: مثل تکنیک نر عقیمی که با رهاسازی حشره عقیم و جفت‌گیری با حشره ماده، جمعیت آفت را کاهش می‌دهد.

6-استفاده از فرمون‌ها: تله‌های فرمونی، نوعی ماده شیمیایی جلب کننده هستند که در تعیین زمان خسارت آفت موثرند. فرمون‌ها شامل فرمون جنسی و فرمون تجمعی هستند. فرمون جنسی با جلب حشرات نر و شکار آن‌ها نیز جمعیت را کاهش می‌دهد.

 

 

  • گروه خبری : اخبار اصلی,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 322382
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال تهران

admin ادمین پورتال تهران

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه