• 1401/06/08 - 13:01
  • تعداد بازدید : 409
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در راستای سیاستهای آموزشی صورت پذیرفت:

برگزاری کلاس آموزشی مدیریت و پیشگیری از بیماری آنگارا در پرندگان

کلاس آموزشی مدیریت بهداشتی بیماری آنگارا (آدنوویروس) طیور با حضور مدیرکل ، معاون سلامت، رئیس و کارشناسان اداره طیور اداره کل دامپزشکی استان تهران و روسا و معاونین ادارات دامپزشکی شهرستانها و مسئولین فنی واحدهای پرورش طیور استان در محل سالن اجتماعات اداره کل برگزارشد

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان تهران در راستای سیاستهای آموزشی این اداره ، یک دوره کلاس آموزشی مدیریت و پیشگیری  بیماری ویروسی آنگارا طیور با حضوردکتر  مسعود محمدیان مدیرکل دامپزشکی استان تهران، دکتر مهدی سلوکانه معاون سلامت دکتر ابولفضل امینی فضل رئیس بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور ، کارشناسان اداره طیور، روسا و معاونین ادارات دامپزشکی شهرستان های استان ، مسئولین فنی واحدهای پرورش طیور و حضور دکتر رویگری (کارشناس اداره طیور)  به عنوان مدرس دوره در محل سالن اجتماعات اداره کل برگزارشد.

دکتر مسعود محمدیان پس از عرض خیر مقدم به شرکت کنندگان به نقش مسئولین فنی در جهت ارتقای بهداشتی واحدها در جامعه و بازار مصرف فرآورده های خام دامی اشاره کرد.دکتر محمدیان در ادامه افزود هدف از تشکیل این کلاسها، ارتقای سطح علمی مسئولین فنی در راستای افزایش سطح بهداشت عمومی جامعه و جلوگیری از تلفات و هدر رفت سرمایه های بخش صنعت طیور است.

در ادامه دکتر رویگری مدرس این دوره آموزشی  راهکارههای پیشگیری و مقابله  بیماری آنگارا  را تشریح کرد.

لازم به ذکر است سندرم آب آوردگی پریکارد و هپاتیت (HHS) یک بیماری عفونی و مسری است که از علائم مشخصه آن درصد ابتلا و درصد تلفات بالا است . مایعات پریکارد افزایش یافته و هپاتیت با کانونهای نکروزی زیادی دیده می شود. علت اختصاصی این سندرم آدنو ویروس گروه یک می باشد. بعضی از عوامل و شرایط فارم باعث افزایش شدت بیماری می شوند. بیماریهای تضعیف کننده سیستم ایمنی مانند گامبورو و مارک و کم خونی عفونی جوجه ها موثر است ولی اعتقاد بر این است که اثر این بیماریها در بروز بیماری آنگارا مهم می باشد.برآورد اقتصادی بیماری آنگارا مشکل است بدلیل اینکه در مناطقی که این بیماری بروز می کند ممکن است همراه با سایر بیماریهای طیور از قبیل نیوکاسل ولوژنیک – مایکوپلاسموزیس – سالمونلوزیس – مارک و آنفلوآنزا باشد. میزان شیوع و شدت بیماری (HHS) بستگی به تراکم مرغداریها در منطقه دارد. سندرم آب آوردگی پریکارد و هپاتیت اولین بار در سال ۱۹۸۷ در منطقه آنگارا در نزدیکی کراچی تشخیص داده شد . بدلیل اینکه بیماری (HHS) در این منطقه جغرافیایی بخصوص تشخیص داده شد به آن بیماری آنگارا گفته میشود. در منطقه نزدیک اورابان که در مرکز پاکستان واقع است گله های جوجه گوشتی حساس که بصورت متراکم میباشند در مدت ۱۲ ماه بیماری سریعا"در آنها منتشرشد. شیوع بیماری (HHS) در مکزیک در سال ۱۹۸۹ در ایالت کوئرتارو که از مناطق با مرغداریهای متراکم می باشد گزارش شده است و در سال ۱۹۹۰ به ۵ ایالتی که پرورش طیور گوشتی داشتند گسترش پیدا کرد. در طی سال ۱۹۹۴ بیماری (HHS)در مناطق پر تراکم پرورش طیور گوشتی در دهلی نو در هندوستان ظاهر گردید. بیماری آنگارا همچنین در کشورهای عراق و شیلی و پرو تشخیص داده شده است. جوجه های گوشتی در سن ۳تا۵ هفتگی حساس هستند. این بیماری در مرغهای مادر نابالغ و مرغان تخمگذار تجارتی هم مشاهده می شود.

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 289931
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال تهران

admin ادمین پورتال تهران

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه